Mikkeliläisellä ammattilaisgolfarilla Leena Makkosella hyvät tunnelmat kauden alla: "Pelissäni on kehitystä viime kauteen"

Makkonen aloitti kautensa viime viikonloppuna. Edessä on noin 14 kilpailua pääsääntöisesti Euroopassa.

Mari Koukkula

Leena Makkonen pelaa ennen kaikkea Euroopassa. 

Vaikka Suomessa ja Mikkelissä maa on valkoisena, starttasi mikkeliläisen ammattilaisgolfpelaajan Leena Makkosen Let Access Series kausi viime viikonloppuna Ranskassa. Kilpailu pelattiin Terre Blance Golf Resortissa lähellä Nizzaa.

Makkonen pelasi kierrostulokset 76 ja 80 ja karsiutui kilpailun viimeiseltä kierrokselta.

Kilpailun voitti Norjan Marita Engzelius tuloksella 67+69=136 (-8).
Itse kilpailu typistyi myös kahden kierroksen mittaiseksi tuulen yllyttyä liian kovaksi viimeisenä kilpailupäivänä. Näin ollen toisen kilpailupäivän tulokset jäivät voimaan lopullisiksi tuloksiksi.

— Tulos ei ollut todellakaan sellainen kuin pitäisi, mutta näin pelissäni paljon kehitystä viime kauteen. Viime vuonna heikoin osa-alueeni pelissä ollut wedge-peli oli tässä kilpailussa melkein yksi vahvimmista osa-alueista. Toimin myös mentaalisesti kypsästi ja toimintani kierroksilla oli rentoa, kertoi Makkonen.

Kiireisintä kesäkuussa

Ensimmäisellä ja toisella kierroksella Makkosen rautalyönnit olivat kohdillaan. Birdien tekopaikkoja kertyi mukavasti ja muutamia paikkoja hän käytti hyvin hyväkseen.

— Koko kilpailun aikana löin monia loistavia rautalyöntejä ja lähestymisiä. En muista milloin viimeksi lyöminen olisi ollut noin vahvaa.

— Uskon, että fysiikkavalmennukseen tulleet muutokset ovat auttaneet lyönnin suhteen todella paljon. Kehon hermotus toimii tällä hetkellä paremmin, joka parantaa lyönnin toistettavuutta.

Koska kyseessä oli kauden ensimmäinen kilpailu, oli Makkoselle tärkeää nähdä missä oma peli menee tällä hetkellä ja miten talvella harjoittelussa pääpainossa olleet osa-alueet ovat kehittyneet ennen kuin kausi starttaa todenteolla käyntiin. Sarjan kiireisin kilpailukausi on kesäkuu.

— Jos wedge ja rautalyönnit olivat nyt vahvuuteni, on puttaamista vielä kehitettävä eteenpäin. Tässä kilpailussa tuli liikaa helppoja kolmen putin virheitä ja yksi griini taisi sisältää jopa neljä puttia. Tilastojen mukaan kolmen kierroksen aikana voi tulla 1–2 kolmen putin viheriötä yhteensä. Nyt niitä tuli joka
kierrokselle 2–3.

— Uskon kuitenkin puttaamisenkin kehittyvän eteenpäin askel kerrallaan. Harjoituksiin tulee vain lisätä mukaan tietyn tyyppisiä vauhtikontrolliharjoituksia.

Tavoitteena sijoittua 15:n parhaan joukkoon

Let Access Series kausi jatkuu Makkosen kohdalla toukokuun alussa Sveitsissä. Suomeen kiertue rantautuu kesäkuun alussa, jolloin pelataan Lahdessa.

Kokonaisuudessa Makkosen kilpailukausi sisältää tällä hetkellä noin 14 kilpailua, jotka ovat pääsääntöisesti Euroopassa.

Makkosen tavoitteena on saavuttaa kauden aikana vähintään kolme top10 -sijoitusta ja sijoittua kokonaisrankingissa vähintään top 15 -joukkoon.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet