Jukurit taipui Lukolle - Mikkeliläiset jättivät tilaisuutensa käyttämättä

Rauman Lukko karkasi avauserässä kahden maalin johtoon.

Vesa Vuorela

Martins Dzierkals teki Jukurien maalin päätöserässä.
Martins Dzierkals teki Jukurien maalin päätöserässä.

Mikkelin Jukurit palasi tappioiden tielle jääkiekon Liigassa, kun Lukko karkasi Kalevankankaalla avauserässä kahden maalin johtoon ja ratkaisi voiton tyhjään maaliin. Loppulukemat raumalaisille 1–3 (0–2, 0–0, 1–1).

– Vastustaja oli miehinen ja kamppaili hyvin. Emme päässeet peliä luomaan ensimmäisen erän alun jälkeen niin kuin olisimme halunneet. Vastustaja sai maaleillaan pelin hallinnan, harmitteli Jukurien valmentaja Marko Kauppinen.

Jukurit aloitti ottelun hyvin, mutta avausmaalista vastasivat vieraat. Lukon ensimmäinen maali livahti kainalosta Sami Rajaniemen selän taakse. Avausmaalin myötä hallinta siirtyi raumalaisille. Lukko siirtyi erän lopussa ylivoimalla jo 0–2 –johtoon.

Ylivoima jäi käyttämättä

Toisessa erässä Jukureille tarjottiin kahteen otteeseen ylivoimaa, mutta totuttuun tapaan laukaukset jäivät Kalevankankaan jäähallissa näkemättä. Ottelu oli Lukon hallinnassa, mutta raumalaiset eivät saaneet iskettyä ratkaisevaa kolmatta maalia Rajaniemen taakse.

Jukurit kavensi kolmannen erän alkupuolella lukemiksi 2-1, kun Martin Dzierkals osui ylivoimalla Ville Leskisen esityöstä. Jukurit hyökkäsi ajoittain jo rohkeammin ja se avasi myös Lukolle mahdollisuutensa, mutta ratkaisu nähtiin vasta viimeisellä minuutilla.

– Kova peli. Lukko luisteli ja painosti hyvin. Meillä oli hyviä mahdollisuuksia saada peli tasoihin, mutta se on vaikeaa kun emme tee tarpeeksi maaleja, mietti puolustaja Jakob Galvas ottelun kulkua.

Joulusta asti loukkaantuneena ollut 20-vuotias Galvas oli palannut jälleen Jukurien kokoonpanoon. Tsekkipuolustaja pelasi ensimmäistä kertaa keskiviikon Ilves-ottelussa.

– Mukavaa olla takaisin kentällä. Nautin jokaisesta pelistä, jonka pääsen pelaamaan joukkueen kanssa, sillä yksinharjoittelu on hirveintä mitä tiedän, totesi seitsemän viikkoa sivussa ollut puolustaja.

– On henkisestä rankkaa olla sivussa peleistä, koska et voi auttaa joukkuetta.

Galvas on motivoitunut

Tshekin maajoukkueessa kolme ottelu tällä kaudelle pelanneen Galvaksen sopimus kestää kauden 2020-2021 loppuun asti.

– Yritän olla joka päivä parempi jäällä ja harjoituksista. Minulla on henkilökohtaisesti mahdollisuus päästä vielä maajoukkueeseen, joten motivaatiota pelata hyvin riittää kyllä.

Galvas on Chigaco Blackhawsin viidennen kierroksen NHL-varaus.

Yksinharjoittelu on hirveintä mitä tiedän. — Jakub Galvas

– Nuoret puolustajat saavat nyt hyvin vastuuta ja kehitystä tapahtuu varmasti ajatellen tulevaisuutta. Galvas pelasi myös Tampereella hyvin. Pelissä on aina kehitettävää ja näitä käydään aina pikku hiljaa läpi, sanoi valmentaja Kauppinen.

Jukurit pelaa seuraavan kerran keskiviikkona Vaasassa Sportin ja Risto Dufvan vieraana.

Näin pelattiin

Jukurit–Lukko 1–3 (0–2, 0–0, 1–1)

1. erä: 11.31 Tarmo Reunanen (Jonne Tammela, Justin Danforth) 0–1, 17.52 Linus Nyman (Eetu Koivistoinen, Reunanen) 0–2.

Jäähyt: 18.58 Mika Partanen J 2min.

2.erä: ei maaleja.

Jäähyt: 21.48 Vili Laitinen L 2 min, 33.27 David Nemecek L 2 min

3. erä: 44.02 Martins Dzierkals (Ville Leskinen, Axel Rindell) 1–2 yv, vm, 59.02 Jonne Tammela (Danforth, Nemecek) 1–3 tm.

Jäähyt: 42.42 Danforth L 2 min.

Jäähyt yhteensä: Jukurit 1x2 min=2 min, Lukko 4x2 min=8 min.

Maalivahtien torjunnat: Sami Rajaniemi Jukurit 4+3+13=20, pois 58.59-59.02, Lassi Lehtinen Lukko 5+7+7=19.

Erotuomarit: Jani Luoma-aho, Jari Suorsa (Onni Hautamäki, Henri Neva).

Yleisöä: 2687.