Topi Huttusen kunto nousussa — Suomen cupin pistesija oli jo hilkulla

Ari Luusua kurotti voittoon monon mitan erolla miesten kisassa.

Sakari Kekki

Topi Huttusen hiihto näytti Vöyrillä orastavaa nousukuntoa.
Topi Huttusen hiihto näytti Vöyrillä orastavaa nousukuntoa.

Mikkelin Hiihtäjien Topi Huttunen oli sunnuntaina Vöyrillä Suomen cupin 30 kilometrin perinteisen tyylin yhteislähdössä paremmassa vireessä kuin lauantain viestissä.

Huttunen hiihti tasaisesti koko matkan ja oli maalissa 31:s.

Suomen cupissa pisteitä annetaan 30 parhaalle.
Ensimmäistä kertaa urallaan Huttunen oli hilkulla päästä tuohon joukkoon. Pistesija jäi vain 2,5 sekunnin päähän.
— Alussa pitänyt vähän rajummin yrittää vauhdikkaimpiin letkoihin, mutta tällä kunnolla en vielä kovempaa pääse, Huttunen sanoi.

Kauden jatkoon sairasteluistaan toipunut Huttunen suhtautuu toiveikkaasti.
— Tässä kisassa tuli hyvä harjoitus, kun 12 kertaa vedettiin nousu hyppyrimäen päälle. Näistä kunto lähtee nousuun.
— Huhtikuun alussa Taivalkosken SM-kisoissa uskon kuntoni olevan selvästi parempi. Siellä on ohjelmassani viesti ja sprintti ilman muuta, Huttunen kertoi.

MH:n Matias Lantta ja Lauri-Aleksi Laitinen keskeyttivät.

Miesten 30 kilometrin voitto ratkesi vasta aivan lopussa. Kahdeksan miestä rynnisti rykelmässä viimeiseen nousuun. Ari Luusua ja Juho Mikkonen pääsivät mäen päällä hieman eroon muusta joukosta ja lykkivät rinnakkain maalisuoralle. Luusua kurotti voittoon monon mitan erolla.

Pekka Vähäsöyringin valmentama kaksikko sai hieman lohtua alle odotusten sujuneeseen kauteensa.Kummallakin oli tavoitteena olympiakisojen sprintti.


— Mieluummin olisi tänä viikonloppuna hiihdetty Planicassa maailmancupia. Tottakai olympiapaikan menettäminen oli suuri pettymys. Valmentajan kanssa tilannetta on analysoitu ja yhdessä todettu, että valmennuksessa on tehty virheitä, Luusua ja Mikkonen sanoivat.

Naisten 20 kilometrillä voittoon kirinyt Andrea Julin sai viimeisellä puolella kilometrillä tehtyä 3,2 sekunnin eron Heini Hokkaseen. Kolmanneksi sijoittunut Leena Nurmi jäi yhden sekunnin kymmenyksen Hokkasesta.