Jukurien Jesper Piitulainen liekeissä — Hallitseva mestari jäi pisteittä Mikkelissä

Jukurien hyvä luistelu käänsi ottelun mikkeliläisille toisessa erässä. Jesper Piitulainen nakutteli tehot 2+2.

Vesa Vuorela

Jesper Piitulainen tuikkasi päädystä pompanneen kiekon ilmasta ohi HPK-maalivahti Joona Voutilaisen.
Jesper Piitulainen tuikkasi päädystä pompanneen kiekon ilmasta ohi HPK-maalivahti Joona Voutilaisen.

Mikkelin Jukurit nappasi makean voiton Hämeenlinna Pallokerhosta, kun viime vuoden Suomen mestari kaatui Kalevankankaan jäähallissa 4—3 (0—2, 3—2, 1—1)-lukemin.

Mikkeliläisten käänsivät ottelun edukseen toisessa erässä. Jesper Piitulainen oli mukana illan jokaisessa mikkeliläismaalissa 2+2 –tehoillaan.

— Meillä oli pelissä vähän nuhainen startti, siihen ei voi olla tyytyväinen. Erätauolla käytiin ripakka palaute keskenämme, niin päästiin toiseen erään ihan toisella ilmeellä, totesi Jesper Piitulainen kotijoukkueen otteista.

— Se rytminmuutos mikä toiseen erään tehtiin, ratkaisi pelin.

Toisessa erässä Jukurit luisteli HPK:lta jalat alta. Avausmaaliin tarvittiin vielä hieman tuuria tai savolaista kieroutta. Kiekko pomppasi takalaidasta suoraan maalin kulmilla mailoineen valmiina olleelle Piitulaiselle.

— Ensimmäisessä erässä ne kiekot pomppivat koko ajan väärään suuntaa ja toisessa erässä taas koko ajan meille. Kiva, että välillä näinkin päin. Otetaan vastaan.

Piitulaisen käsialaa oli myös Jukurien tasoitusmaali, jota tosin päästiin juhlimaan hieman viiveellä. Piitulainen viimeisteli vastahyökkäyksen päätteeksi, mutta kiekko ponnahti voimalla keskiraudasta takaisin peliin, ja maali hyväksyttiin vasta videotarkastuksen jälkeen.

— Siinä maalissa ei ollut mitään epäselvää, tunsi jo laukoessa, että helähtää, naurahti Piitulainen.

Piitulaisella oli sormensa pelissä myös erän kolmannessa maalissa, kun Ville Leskinen ohjasi Piitulaisen vedon maalin perukoille.

Vesa Vuorela

Juhana Aho torjui kauden toisen ottelunsa ja myös toisen voiton.
Juhana Aho torjui kauden toisen ottelunsa ja myös toisen voiton.

Ylivoimakin onnistui

Jukurit onnistui vihdoin hyödyntämään myös ylivoimassa kolmannen erän alussa, kun Julius Vähätalo pääsi vetämään maalin edustalta 4—2-maalin. Mainion esityön maaliin teki jälleen Piitulainen.

Philippe Cornet toi HPK:n maalin päähän heppoisesti vihelletyllä rangaistuslaukauksella erän puolessavälissä. Pari minuuttia kavennusmaalin jälkeen HPK pääsi vielä ylivoimalla ja myllytti koko kaksiminuuttisen Jukurien päädyssä. Mikkeliläisten alivoima kuitenkin kesti.

Jukurien valmentaja Pekka Kangasalusta oli tyytyväinen omiensa ryhtiliikkeeseen toisessa erässä.

— Vaikka vastustaja tuli maalin päähän, niin hyvin puolustettiin. Liike oli hyvää ja siellä oli ihan mallikkaita juttuja tänään.

HPK:n aktiivisempi pelitapa palkittiin avauserässä kahdella maalilla. Molemmat syntyivät lähes identtisillä laukauksilla etuyläkulmaan. 0—2-maali syntyi ylivoimalla.

Jukureilla oli hyvä jakson erän puolenvälin paikkeilla. Mika Partasella oli mainio paikka ylivoimalla viedä kotijoukkue johtoon. Jukurien hyvä ote kuitenkin tyrehtyi vieraiden avausmaaliin.

— Tiedän omasta joukkueesta, että ollaan hyvässä kunnossa. Tänään käynnistyi moottorit vasta toisessa erässä ja saatiin neljällä kentällä homma rullaamaan. Täytyy olla omista ylpeä silloin, kun on aihetta, sanoi Piitulainen.

Väkeä Kalevankankaan lehtereillä olisi mahtunut enemmänkin. Perjantai-ilta ja HPK vetivät paikalle vain alle 2 600 katsojaa.

Vesa Vuorela

Jukurien kannattajapäädyssä iloittiin kauden kolmannesta voitosta.
Jukurien kannattajapäädyssä iloittiin kauden kolmannesta voitosta.

Näin pelattiin

1. erä: 12.22 Cody Kunyk (Elmeri Eronen, Filip Krivosik), Krivosik (Eronen, Kunyk) 0—2.

Jäähyt: 6.25 Krivosik H 2 min, 15.12 Axel Rindell J 2 min.

2. erä: 23.15 Jesper Piitulainen (Ville Leskinen, Aleksandr Jakovenko) 1—2, 26.24 Piitulainen (Samuli Piipponen) 2—2vt, 29.06 Leskinen (Piitulainen) 3—2.

Jäähyt: 20.24 Roope Laavainen H 2 min, 34.10 Petteri Nikkilä H 2 min.3. erä: 43.41 Julius Vähätalo (Piitulainen, Teemu Henritius) 4—2yv, 50.49 Philippe Cornet 4—3rl.

Jäähyt: 42.08 Niklas Friman H 2 min, 52.44 Samuel Kemppainen J 2 min.

Jäähyt yhteensä: Jukurit 2x2 min=4 min, HPK 4x2 min=8 min.

Maalivahtien torjunnat: Juhana Aho Jukurit 8+6+6=20, Joona Voutilainen 7+14+6=27.

Erotuomarit: Jari Suorsa, Juho Ylä-Rotiala (Jere Koskela, Henri Neva).

Yleisöä: 2562.