Jukurien tilinpäätös ponnahti plussalle — Yli 466 000 euron tulosparannus edelliskauteen nähden

Jukurien yhtiökokonaisuus teki noin 100 000 euron voiton viime kaudella. Liikevaihto kasvoi 15 prosenttia.

Vesa Vuorela

Jukurit HC Oy:n toimitusjohtaja Pasi Kautosella oli myönteisiä talousuutisia kerrottavanaan. Jukurien taloudellinen tulos nousi plussalle.
Jukurit HC Oy:n toimitusjohtaja Pasi Kautosella oli myönteisiä talousuutisia kerrottavanaan. Jukurien taloudellinen tulos nousi plussalle.

Jääkiekkoliigan Jukurien taustayhtiöt Jukurit HC Oy, Kalevankankaan Areena Oy ja Heimoravintolat Oy pinnistivät plussalle viime tilikaudella, vaikka joukkueen pelillinen suoritus ei riittänytkään pudotuspelipaikkaan. Yhtiörypäs kasvatti liikevaihtoaan 15 prosenttia 4,6 miljoonaan euroon ja tilikauden tulos 2018—2019 oli voitollinen 100 883 euroa.

Tulosparannus on huomattava, sillä tilikausi 2017—2018 toi 366 000 euron tappiot noin neljän miljoonan euron liikevaihdolla.

Emoyhtiö Jukurit HC Oy:n liikevaihto viime kaudella oli 3,922 miljoonaa euroa, jossa kasvua edelliskauteen oli 17 prosenttia.

Vuonna 2018 perustettu Heimoravintolat Oy vastaa ottelutapahtumien aikaisesta ravintola- ja kioskimyynnistä ja Kalevankankaan Areena Oy on Jukurien kiinteistönhallintayhtiö. Niiden liikevaihto oli yhteensä hieman alle 700 000 euroa.

Toinen voitollinen tilikausi

Jukurien ensimmäisen liigavuoden taloudellinen tulos oli voitolla noin 160 000 euroa, vaikka tuolloin yleisökeskiarvo oli 3 804, yli 900 katsojaa enemmän kuin viime kauden keskiarvo 2 869.

— Kahden vuoden aikana toiminnan laatua on nostettu kauttaaltaan. Uskomme, että tämä näkyy jo nyt kumppaneille ja kannattajillemme, Jukurien toimitusjohtaja Pasi Kautonen toteaa tiedotteessa.

Ensi kaudelle Jukurit tavoittelee maltillista kasvua yritysmyynnistä ja pääsylipputuloista. Yleisöä joukkue tavoittelee 3 100 katsojaa ottelua kohden.

— Jukurit HC Oy lähtee kuluvaan kauteen luottavaisin mielin. Kehitystyö sekä urheilupuolella että muussa organisaatiossa on tehnyt Jukureista entistä vahvemman haastajan kotimaisessa huippu-urheilussa. Jukurit on asettanut tavoitteekseen playoffs-paikan ja vähintään 3100 katsojan yleisökeskiarvon kotiotteluihin, Kautonen sanoo tiedotteessa.