MJK pelasi 40-vuotisjuhlaottelun Hänninkentällä – Perustajajäsen Hannu Hynninen: "Annetaan jatkossakin ikään ja taitoihin katsomatta miehille mahdollisuus pelata jalkapalloa"

Mikkelin jalkapalloklubi pelaa edelleen joka sunnuntai yhdessä jalkapalloa.

Riku Porvari

Mikkelin jalkapalloklubin 40-vuotisjuhlaottelu päättyi MJK Allstarsin 2–5-tappioon, mutta silti yhdessä huudettiin perinteikäs päätöshuuto.
Mikkelin jalkapalloklubin 40-vuotisjuhlaottelu päättyi MJK Allstarsin 2–5-tappioon, mutta silti yhdessä huudettiin perinteikäs päätöshuuto.

Mikkelin jalkapalloklubi (MJK) pelasi lauantaina 8. elokuuta 40-vuotisjuhlaottelunsa Hänninkentällä. Ottelu oli tiukkaa vääntöä toisen puoliajan keskivaiheille, mutta lopulta MJK Allstars joutui taipumaan MJK 2020:lle maalein 2–5.

– MJK on antanut 40 vuoden ajan, ja antaa jatkossakin, ikään ja taitoihin katsomatta miehille mahdollisuuden pelata jalkapalloa, kertoo perustajajäsen Hannu Hynninen.

Perustajajäsenistä paikalla olivat myös Matti Saarinen, Jouko Kervinen, Olli Väänänen, Seppo Koivula, Jouni Liukkonen ja Kimmo Leino. MJK:n puheenjohtaja Janne Liukkonen pelasi yleisön kommenttien mukaan uransa parhaan ottelun.

40 vuotta jalkapalloa sekä muuta toimintaa

Urpolan kentällä vuonna 1980 alkuun potkaistu seura pelasi vuosina 1982–86 sarjatasolla 4. divisioonaa, jolloin kapteenina toimi pitkään Väänänen. Kaudella 1984 joukkueen valmentajana nähtiin myös Jukka Gråsten, joka tunnetaan useiden muidenkin Mikkelin seudun joukkueiden peräsimestä.

Vuonna 1987 MJK kuitenkin luopui sarjapaikasta, mutta seuratoimintaa päätettiin jatkaa, sillä mukaan oli tullut monenlaista muutakin toimintaa.

– Ja edelleen pelataan joka sunnuntai kello 12 jalkapalloa Mikkelissä, vaikka kenttä hieman vaihteleekin. Pelaajia on paikalla usein noin 20, joten aina sitä saadaan jonkinlaiset pelit aikaan, Hynninen sanoo.

MJK on vuosien saatossa pelannut myös useita ystävyysotteluita seudun muiden seurojen kanssa. Vastaan ovat asettuneet esimerkiksi Mäntyharjun Jäntevä, Kangasniemen Pallo sekä Mikkelin Palloilijoiden että Savilahden Urheilijoiden ikämiehet.

– Seurassa on ikähaitaria noin 20-vuotiaista yli 70-vuotiaisiin, ja maksavia jäseniä vuosittain noin 30. Uudet jäsenet ovat tervetulleita ja toivottavasti vanhoillakin intoa riittää ja paikat kestävät.

Lauantain juhlaottelussa paikat kestivätkin varsin hienosti 2x40-minuuttisen peliajan, vaikkei täysin ilman loukkaantumisia selvitty. Väännön jälkeen kuitenkin keräännyttiin sovussa ryhmäkuvaan, jossa päästettiin ilmoille MJK:n pelien päätöshuuto: röh, röh röh!

– MJK pelaa edelleen kovaa – tai ainakin sopivan kovaa, Hynninen toteaa.