Kangasniemeltä lähtöisin oleva Henri Manninen 10 000 metrin pronssille, Jessica Kähärä karsinnan ykkösenä pituusfinaaliin — "Löysin hypyn kahteen viimeiseen"

Emilia Olkkosen haastava kesä sai jatkoa Kalevan kisojen moukarikarsinnassa.

Sakari Kekki

Henri Manninen otti kymppitonnin pronssia.
Henri Manninen otti kymppitonnin pronssia.

Mikkelin Kilpa-Veikkojen Jessica Kähärä selvitti tiensä Jyväskylän Kalevan kisojen perjantaiseen pituusfinaaliin.

Kähärä ponnisti torstaina koko karsintakilpailun ainoan kuusimetrisen lievään vastatuuleen lukemin 6,01 ollen karsinnan paras.

— Vähän tuntui löysälle verkassa ja en ole nyt paljoa pituutta hypännytkään. Ensimmäinen hyppy meni läpi, mutta löysin hypyn kahteen viimeiseen, tällä kaudella 6,12 venyttänyt Kähärä kertasi.

Toissa viikolla 17-vuotiaiden EM-kisoissa hopeaa korkeudessa ja pronssia kolmiloikassa ponnistanut Kähärä hyppää Jyväskylässä pituuden ja korkeuden.

— Ei siinä oikein mitään erityistä syytä ollut, miksi valitsin nämä lajit. Pituuden halusin ottaa, kun en ole sitä nyt paljoa hypännyt. Ilmoittauduin myös kolmiloikkaan, jos olisi käynyt niin, etten olisi päässyt pituuden finaaliin. Siinä tapauksessa olisi kolmiloikan voinut hypätä, Kähärä selvitti.

Olkkonen jäi karsintaan

Ristiinan Urheilijoiden Emilia Olkkonen sai moukarikarsinnassa lekansa vain lukemiin 49,37, jolla karsiutui loppukilpailusta. Olkkosen sijoitus karsinnassa oli 16:s.

— Ekalla tuli joku tulos, kun sen mittautin, mutta kaksi vikaa meni ihan läpi. Jalat ei toimineet ja vedin liikaa yläpäällä. Voimatasotkin voisi olla pikkaisen paremmat tällä hetkellä, Olkkonen mietti.

Olkkoselle kausi on ollut haastava. Ristiinassa kesäkuun alussa heittämää 57,87:ää lukuun ottamatta tulokset ovat olleet 55 metrin molemmin puolin. Ennätys on 60,40.

— Nyt en koske moukariin viikkoon, vaan haen virettä ominaisuuksien kautta, kahden viikon päästä 22-vuotiaiden SM-kisoissa Laitilassa heittävä Olkkonen kertoi.

Kangasniemeltä lähtöisin oleva Jyväskylän Kenttäurheilijoita edustava Henri Manninen juoksi pronssia 10 000 metrillä. Ajan 31.10,96 kellottanut Manninen otti uransa viidennen Kalevan kisamitalin.

Lappeenrannan Urheilu-Miehiä edustava hirvensalmelaislähtöinen Iitu Sutela (o.s. Hölttä) avasi seitsenottelun kauden tasoonsa nähden kelvollisesti. Äitiysloman jälkeen paluuta tekevä Hölttä keräsi avauspäivänä 2733 pistettä ja on sijalla 18.

Kommentoidut