Navi tarjoaa kiintorastikarttoja – Kevään kuntorastit on peruttu

Lasten ja aikuisten sunnistuskoulut on siirretty myöhemmäksi.

Juhani Sihvonen

Navin puheenjohtaja Aki Tenhunen kehottaa ihmisiä edelleen liikkumaan.
Navin puheenjohtaja Aki Tenhunen kehottaa ihmisiä edelleen liikkumaan.

Navin kuntorastikausi piti alkaa keskiviikkona ja viime viikolla seura suunnitteli Suomen Suunnistusliiton suosituksesta, että kuntorastit toteutetaan omatoimisesti välttäen kontakteja. Maanantaina hallituksen päättämät koronaviruksen kokoontumis- ja ennaltaehkäisyrajoitukset muuttivat suunnitelmat.

– Perumme toistaiseksi kuntorastitapahtumat sekä siirrämme aikuisten ja lasten suunnistuskoulujen aloittamisen ajankohtaa, kertoo Navin harraste- ja kuntosuunnistusvaliokunnan puheenjohtaja Aki Tenhunen.

Tenhunen kehottaa ihmisiä edelleen liikkumaan.

– Metsä ja luonto ovat edelleen turvallisia paikkoja, mutta järjestettyjä tapahtumia emme toteuta. Emme pysty takaamaan, ettei ihmisiä kokoontuisi yhtä aikaa liikaa.

Navilla on kiinteät mobiilisuunnistuskartat ja -radat Suomenniemellä, Urpolassa, Vanhalla kasarmialueella, Kyyhkylässä ja Kirkonvarkaudessa.

– Haluamme antaa ihmisille mahdollisuuden liikkua luonnossa myös suunnistaen. Laitamme ohjeet ja kartat Navin internet-sivuille, josta ne voi ladata kännykkään tai tulostaa omatoimisesti, kertoo Tenhunen.

Karttojen valmistelut vaativat hieman aikaa, joten kartat ovat valmiina loppuviikosta. Myös jatkoa ajatellen on Navilla suunnitelmia.

– Mikäli rajoitukset jatkuvat pitempään, voimme rakentaa myös muualle kiintorastiratoja. Tästä tiedotamme internet-sivuilla, toteaa Tenhunen.