Kärpät jätti Jukuritkin nollille

Oululaisten puolustus maalivahti Justus Annusen johdolla oli rautaa Mikkelissä.

Mikko Rahikainen

Justus Annusen vartioimalla Kärppien maalilla oli ruuhkaa. Tästäkin tilanteesta oululaiset selvisivät takaiskuitta.
Justus Annusen vartioimalla Kärppien maalilla oli ruuhkaa. Tästäkin tilanteesta oululaiset selvisivät takaiskuitta.

Mikkelin Jukurien maalisaldo jäi ensimmäistä kertaa tällä kaudella nollille. Liigan kakkosena oleva Oulun Kärpät oli Kalevankankaalla parempi 0–4 (0–1, 0–0, 0–3)-lukemin.

Kärpille on edellisen kerran tehty maali Liigaotteluissa pitkälti syyskuun puolella. Ottelu oli Kärppien neljäs nollapeli putkeen.

Jos tiistaina sapetti, niin nyt on ihan hyvä fiilis. — Pekka Kangasalusta

— Ensimmäisessä erässä tarvittiin Justus Annusta. Kiitos vastustajalle, tämä oli mahtava taistelupeli, voitettiin kova joukkue. Kun maalivahti onnistuu, se antaa itseluottamusta, totesi Kärppien valmentaja Mikko Manner.

Kangasalustalle jäi nyt hyvä fiilis

Vaikka voittonumerot mairittelevat oululaisia, parempi joukkue vei voiton. Jukurit voi nykyisellään olla kuitenkin pettynyt joka kerta, kun pistepussi ei kartu.

— Jos tiistaina sapetti, niin nyt on ihan hyvä fiilis. Pystyttiin tulemaan peliin hyvällä energialla. Ensimmäinen erä oli meiltä hyvää jääkiekkoa, sanoi Jukurien valmentaja Pekka Kangasalusta.

Kolmannessa erässä Jukurien selkäranka taipui parin minuutin sisällä. Ensin 17-vuotiaan puolustajan Ludwig Byströmin laukaus upposi takakulmaan ja pari minuuttia myöhemmin Mika Pyörälä pääsi ohjaamaan takatolpalta kiekon maaliin. Kiekko kimposi Pyörälälle Jesse Puljujärven mailasta. Maali hyväksyttiin tarkastuksen jälkeen. Neljäs maali lipui viimeisellä minuutilla tyhjään maaliin.

Maali jäi puuttumaan

Ensimmäinen erä oli kotijoukkueelta hyvä. Ainoa, mitä erästä jäi puuttumaan, oli avausmaali. Kärpät piti Jukurit tiukasti pois maalinedustalta ja iski hanakasti vastahyökkäyksistä.

Avauserän ainoa maalin viimeisteli Puljujärvi, kun Kärppien kultakypärän laukaus livahti Sami Rajaniemeltä torjunnasta maaliin.

Kärppien johtomaali määritteli tahdin toiseen erään. Jukurit haki tasoitusta, toisaalta Kärppien toinen maali olisi ollut ottelun kannalta ratkaiseva. Sen verran vähissä tuntuivat maalit Kalevankankaalla perjantai-iltana olevan.

Mikko Rahikainen

Jukurien Janne Ritamäen maalintekoyritys kilpistyi Kärppinen maalivahdin Justus Annusen torjuntaan. Annusta tilanteessa auttavat Joona Huttula ja Mika Pyörälä.
Jukurien Janne Ritamäen maalintekoyritys kilpistyi Kärppinen maalivahdin Justus Annusen torjuntaan. Annusta tilanteessa auttavat Joona Huttula ja Mika Pyörälä.

Rajaniemi piti Jukurit pelissä mukana

Toisessa erässä Rajaniemi otti useita hyviä torjuntoja ja piti Jukurit yhden maalin takaa-ajoasemassa.

— Toisessa erässä sorruttiin ylipelaamaan ja Kärpät sai ylivoimahyökkäyksiä. Rajaniemi oli siinä mies paikallaan, totesi Kangasalusta.

Ottelun ensimmäistä erikoistilannetta saatiin odotella toisen erän loppupuoliskolle. Kärpät näytti vahvuutensa alivoimapelaamisessa. Oululaisille ei ole tällä kaudella tehty maalia vielä kertaakaan. Myös Jukureilla kesti yli puolitoista minuuttia saada kiekko Kärppien päätyyn.

Jukurien toinen ylivoimayritys oli hyvä. Janne Ritamäki pääsi sutimaan kiekko lähes tyhjään maaliin, mutta oululaisten alivoimataika piti.

Viime kauden finalisti Kärpät ja varmasti myös Jukurien hyvät viime aikojen otteet houkuttelivat Kalevankankaalle ensimmäistä kertaa tällä kaudella yli 3000 katsojaa.

Näin pelattiin

1. erä: 07.33. Jesse Puljujärvi (Shaun Heshka, Mika Pyörälä) 0–1 vm.

Jäähyt: Ei jäähyjä.

2. erä: Ei maaleja.

Jäähyt: 34.51. Puljujärvi K 2 min.

3. erä: 47.33. Ludwig Byström (Topi Niemelä, Aku Räty) 0–2, 49.54. Pyörälä (Puljujärvi, Byström) 0–3, 59.09 Jakub Krejcik (Jesse Koskenkorva, Justus Annunen) 0–4.

Jäähyt: 41.47. Otto Karvinen K 2 min.

Jäähyt yhteensä: Jukurit ei jäähyjä, Kärpät 2x2 min = 4 min.

Maalivahtien torjunnat: Sami Rajaniemi Jukurit 2+8+7=17, pois: 55.33.–59.09., Justus Annunen Kärpät 6+6+5=17.

Erotuomarit: Aaro Brännare, Jari Leppäalho, (Jere Koskela, Jussi Välisaari).

Yleisöä: 3137.

Uusimmat uutiset