Vadim Pereskokov tuo leveyttä ja erityisosaamista Jukureihin — Venäläinen oli parasta, mitä pelaajamarkkinoilla oli tarjolla

Venäläishyökkääjä sai toisen mahdollisuuden näyttää taitonsa SM-liigassa.

Taru Hokkanen

Viime kaudella taitojaan Pelicansissa ja SM-liigassa väläytellyt Vadim Pereskokov saa toisen mahdollisuuteensa Jukureissa.
Viime kaudella taitojaan Pelicansissa ja SM-liigassa väläytellyt Vadim Pereskokov saa toisen mahdollisuuteensa Jukureissa.

Mikkelin Jukurit ja venäläinen taitohyökkääjä Vadim Pereskokov, 25, ovat tehneet yhden vuoden sopimuksen. Sopimukseen sisältyy optio kaudesta 2019-2020 sekä yhden kuukauden mittainen koeaika, joka päättyy 22. marraskuuta.

TsSKAn kasvatin pelilupa-asiat ovat kunnossa ja näin hän edustuskelpoinen, kun Jukurit kohtaa huomenna keskiviikkona Sportin Vaasassa jääkiekon SM-liigassa.

Olen pomminvarma, että hän auttaa meitä. — Pekka Kangasalusta

— Vadim on meille tuttu pelaaja viime kaudelta Pelicansista. Hän on pelitaitava ja luisteluvoimainen pelaaja, jonka avut ovat nimenomaan hyökkäyspäässä, kertoi sopimuksen räätälöinyt Jukurien urheilutoimenjohtaja Mikko Hakkarainen.

Pereskokoville oli tarvetta

Sentterinä tai laitahyökkääjänä pelaavan Pereskokovin hankinta tuli Jukureille ajankohtaiseksi, kun loukkaantuminen pitää Janne Ritamäen poissa jäiltä loppuvuoden ja jo kauden toisessa ottelussa loukkaantuneen Mika Partasen paluupäivä ei ole tiedossa. Myös kolmas hyökkääjä Ville Leskinen huilaa vielä tovin.

Moskovasta kotoisin oleva Pereskokov on pelannut urallaan KHL:ssä TsSKA:ssa, kiinalaisessa Kunlun Red Starsissa ja Admiral Vladivostokissa. 60 KHL-ottelussa 177-senttinen ja 79-kiloinen Pereskokov on kirjauttanut tehot 3+4.

Viime kaudella venäläistaituri pelasi SM-liigaa Lahden Pelicansissa 25 ottelun verran ennen kuin siirtyi loppukaudeksi Tyynenmeren rannalle Admiral Vladivostokiin.

Pelikokemusta on hänellä myös Venäjän toiseksi korkeimmalta sarjatasolta VHL:stä Kuban Krasnodarin ja Zvezda Tshehovin paidasta.

Näytöt eivät riittäneet Spartakille

Viime heinäkuussa Pereskokov siirtyi Admiralista Moskovan Spartakin riveihin, mutta ei saanut lopulta sopimusta eikä

peliaikaa KHL:ssä.

— Vadim pelasi Spartakissa kuusi harjoituspeliä ja teki niissä viisi maalia. Se ei riittänyt näytöksi, sanoi Hakkarainen.

— Olen erittäin tyytyväinen, että Vadim valitsi Jukurit.

Pomminvarma siirto

Hakkarainen ja Jukurien päävalmentaja Pekka Kangasalusta uskovat saaneensa etsimänsä maalintekoon pystyvän pelaajan.

— Saimme parhaan markkinoilla olleen pelaajan Mikkeliin. Jatko on pelaajasta itsestään kiinni, kertoi Kangasalusta.

— Saamme kilpailua kärkeen ja erityisosaamista hyökkäykseen, sanoi Kangasalusta ja kuvasi Pereskokovia hyvin luistelevaksi pelaajaksi.

— Olen pomminvarma, että hän auttaa meitä. Hänen viimeisestä pelistään on aikaa, joten ajetaan mies rauhassa sisään.

Millaisen roolin Pereskokov Jukureissa saa, sen näyttävät tulevat ottelut.

Virhe lähteä Pelicansista

Viime kaudella Pereskokov pelasi Pelicansissa 25 ottelua, joissa teki kolme maalia ja antoi neljä syöttöä.

Pereskokovin alkukautta varjosti loukkaantuminen, mutta siitä huolimatta lahtelaiset tarjosivat hänelle vuoden sopimuksen yhden vuoden optioilla. Joulun jälkeen venäläinen purki kuitenkin sopimuksensa henkilökohtaisista syistä.

— Olen erittäin tyytyväinen, että pääsin Mikkeliin. Saan toisen mahdollisuuden SM-liigassa, kertoi Pereskokov ja harmitteli tehneensä suuren virheen, kun jätti Pelicansin kesken kauden.

— Tulin tekemään Mikkeliin paljon töitä. Se on nyt tärkeintä.

Hänen viimeisestä pelistä on vierähtänyt puolitoista kuukautta, mutta kunnostaan Pereskokov on pitänyt hyvää huolta harjoittelemalla päivittäin.

Jo Pelicans-ajoilta Pereskokov tietää, mikä häntä odottaa.

— SM-liiga on erittäin vauhdikas liiga. Suomessa ei ole paljon helpompi pelata kuin KHL:ssä, arvioi lempinimen ”Peri” saanut venäläinen.