Kirjoita Paranoid! - liiga-avauksen jälkipohdintoja

Ville Niskanen palaa blogissaan vielä liigan avauspelien tunnelmiin.

Kirjoita Paranoid! - liiga-avauksen jälkipohdintoja

Otsikkoon on pakko käyttää dj Harri Kukkolan huudahdus jäähallissa torstai-iltana. Heitto oli sen verran hyvä, että en ole vieläkään keksinyt siihen mitään nasevaa kuittausta. Harppa taisi Paranoidin soittaakin, joten huutelua ei sentään tarvittu. Soiko seuraavassa pelissä Free Bird?

Lätkäbiisien ykkönen muuten on mielestäni Maxine Nightingalen Right Back Where We Started From. Perustelut: Lämäri.

Liigaa on nyt vedetty Mikkelissä kolmen kierroksen verran. Mitä kaikkea näistä kolmesta kotimatsista jäi käteen? Muutakin, kuin hinta-laatusuhteeltaan todennäköisesti lyömättömät kisamakkarat.

Kaikesta on nähnyt, että tätä Mikkelissä on todella odotettu. Avausviikonlopun meininki oli kaikkiaan huikeaa. Mikkelin kaupunki on saanut valtavat määrät medianäkyvyyttä jo nyt.

Kieltämättä fiilis lähteä hallille oli aika erilainen. Kaikella kunnioituksella Mestis-aikoja kohtaan, mutta jos vertaa tunnelmia viime kauden alkuun, tuntui koko vanha tuttu jäähallikin erilaiselta paikalta. Toki se sitä kasvojenkohotuksen ja uusien myyntipisteiden myötä hiukan onkin. Olin paikalla jo yli tuntia ennen ottelun alkua. Parkkipaikka alkoi täyttyä, ihmisiä oli paikalla hallilla hyvissä ajoin ja tunnelma oli kaikkiaan positiivisen odottava ja jännittynyt. Avausilta oli lähes täydellinen, sillä vain voitto jäi puuttumaan.

Sen jälkeen voittoja tosin kertyikin. Savolaisderbyn paluu jääkiekkokaukaloihin oli hieno asia. Loppuunmyyty halli seurasi, kun Jukurit saalisti liigahistoriansa avausvoiton. Katsomoiden täyttymistä täytyy toivoa Kuopionkin kohdalla, kunhan Jukurit aikanaan sinnepäin matkustaa.

Erityisen suuren vaikutuksen Jukurien peli teki kuitenkin torstaina. Rauman Lukko kuuluu niihin joukkueisiin, joita seurattiin tarkasti ala-asteella keräilykorttibuumin ja muun jääkiekon nousukauden aikaan. Jukurien Lukko-taustaisten pelaajien määrä tiedetäänkin jo, joten siitä ei sen enempää. Näyttöhaluja piisasi ja aika hyvä näyttö Rauman suuntaan lähtikin. Jukurit taisteli ilmiömäisen hienosti muun muassa 5-3-ylivoiman pois, ja voitti ottelun ansaitusti.

Jääkiekko-ottelun tekevät ihmiset, kentällä ja katsomossa. Olen kierrellyt säännöllisen epäsäännöllisesti liigapeleissä ja milloin missäkin urheilutapahtumassa siitä lähtien, kun sain ajokortin. Parhaimmillaan kohdalle on sattunut aivan loistava kiekko-ottelu, mutta hyvinkin usein joku tiistai-iltainen ottelu ei ole suurta urheilujuhlan tuntua nostanut. Torstaina jukurijoukkueen taisteluhenki tarttui Ikioma Areenan yleisöön hyvin. Kannattajakatsomo on hoitanut oman hommansa myös varsin hyvin. Näillä tunnelmilla on mukava lähteä syksyä ja talvea kohti.

Tällaista menoa on ilo seurata toimittajanakin. Omakohtaisesti harmittaa lähinnä se, että tänä aamuna lehdessä ollut juttu ei ollut niin hyvä, kuin se olisi voinut olla. Vaikka toimittajan tehtävä jääkiekko-ottelussa on helppo moneen muuhun verrattuna, ei aina kohdalle osu paras päivä. Onneksi joukkueelle osui. Ja onneksi seuraava peli on tiistaina.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.