Ida Hulkko loistavalla ajalla MC-voittoon Budapestissä — Edellisestä suomalaisvoitosta viisi vuotta

Voittoaika jäi SE:stä vain seitsemän sadasosaa.

Mauri Ratilainen / AOP

Ida Hulkko oli hurjassa vauhdissa Budapestissa.
Ida Hulkko oli hurjassa vauhdissa Budapestissa.

Mikkelin Uimaseuran kasvatti, nykyisin Tatu Tamperetta edustava Ida Hulkko on voittanut uinnin maailmancupin 100 metrin rintauinnin osakilpailun finaalin Budapestissa. Hulkko oli finaalin nopein huippuajalla 1.07,42, joka parantaa viime vuonna syntynyttä henkilökohtaista ennätystä 0,62 sekuntia.

Hulkko voitti toiseksi sjoittuneen Japanin Miho Teramuran 0,39 sekunnilla ja kolmanneksi sijoittunut Slovenian Tjasa Vozel jäi jo yli sekunnin päähän. Jenna Laukkasen Suomen ennätykseen matkaa on enää seitsemän sadasosaa.

— Ei se kyllä helpolla tullut, tosi-tosi yllätys oli, eikä se mikään täydellinen uinti edes ollut, mutta yllättävän kova aika, Hulkko lausui Uimaliiton tiedotteessa.

Hulkko oli oman alkueränsä kakkonen Teramuran jälkeen. AIka alkuerässä oli 1.08,07.

— Tässä on uitu nyt vain ihan puhdasta peruskuntoa neljä viikkoa, ei ole yhtään tehoja otettu, ja nyt oli tarkoitus katsoa se perustaso, mistä lähdetään satasta parantamaan. Siksi jo aamulla putosi apina selästä, että se taso oli nyt noin kova, Hulkko sanoi tiedotteessa.

Hulkko kisaa Budapestissä sunnuntaina 50 metrin rintauinnissa.

Suomalaisittain voitot maailmancupin kilpailuissa ovat harvinaisia. Edellisen kerran voittoa on juhlinut Jenna Laukkanen Moskovassa 50 metrin rintauinnissa vuonna 2014. Laukkasta edeltävän voiton Suomelle ui Hanna-Maria Seppälä 100 metrin sekauinnissa Tukholmassa vuonna 2008.