MiPK:lla ja Pepolla isot panokset illan pelissä — Kakkosen A-lohkon voittajakanditaattien määrä väheni lauantain kierroksella.

Lappeenrantalaiset ovat olleet keskinäisissä otteluissa niskan päällä.

Vesa Vuorela

Pallo-Kissoilla on vielä pienet mahdollisuudet nousta Kakkosen A-lohkon kärkipaikalle. Siihen se tarvitsee voiton tänään ja apuakin muilta päätöskierroksilla.
Pallo-Kissoilla on vielä pienet mahdollisuudet nousta Kakkosen A-lohkon kärkipaikalle. Siihen se tarvitsee voiton tänään ja apuakin muilta päätöskierroksilla.

Mikkelin Pallo-Kissojen ja Pepon ottelussa on tänään sunnuntaina isot panokset. Kumpaisellekin riittää vain voitto, jos joukkueet aikovat vielä taistella jalkapallon Kakkosen A-lohkon kärkipaikasta.

Lauantain kierros toi pientä selvyyttä kiharaiseen lohkoon. Kärkijoukkueista vain sarjanousija MyPa pystyi voittoon ja nousi piikkipaikalle. MP ja Gnistan puolestaan pullauttivat itsensä ulos kamppailussa lohkovoitosta.

Jos Pepo voittaa tänään, nousee se tasapisteisiin MyPan kanssa. Jos taas Pallo-Kissat ottaa täyden pistepotin, on sillä vielä pienet saumat lohkovoittoon.

Tilastot Pepon puolella

Illan pelissä lappeenrantalaiset ovat keskinäisten tilastojen valossa pienoinen voittajasuosikki. He ovat voittaneet kaikki kolme keskinäistä kohtaamista Kakkosessa kahden viime kauden aikana. Viimeksi kevätkierroksella Pepo löi MiPK:n maalein 2–0.

— Pepo on vaikea vastus meille. Meillä ei taida Kolmosestakaan olla kuin yksi kotitasuri Pepoa vastaan ja siitäkin on aikaa, muistelee MiPK:n toinen valmentaja Kimmo Aholainen.

— Pepo on hyvä pelaava joukkue, joka luottaa omaan pelityyliinsä.

Pepon käyrä on kuitenkin viime peleissä ollut laskusuunnassa. Pitkään lohkoa johtanut ja jo Ykkösen karsintoihin menossa ollut Pepo kärsi kolme perättäistä tappiota ennen kuin voitti viime kierroksella FCV:n maalein 2–0 kotonaan.

Voitto vaajakoskelaisista irtosi helpolla, sillä tasoero joukkueiden välillä oli selvä. Pepon valmentajan Mika Heinon mukaan peli oli kuitenkin väkinäistä.

Pepon urakkaa ei helpota sekään, että se on yksi lohkon huonoimmista vierasjoukkueista. Se on pystynyt voittoon vain kahdessa pelaamistaan yhdeksästä vieraspelistä.

MiPK:lla ei paineita

Pallo-Kissojen edellinen ottelu Joensuussa Jippoa vastaan päättyi 0–3-tappioon. Pelissä MiPK oli koko ajan kaksi askelta isäntiään jäljessä, joten nyt kotijoukkueellakin riittää parannettavaa.

— Pieni tauko, yksi vapaa viikonloppu, teki hyvää meille. Saatiin vetää vähän henkeä, kertoo Aholainen

— Paineeton tila, mutta jokaista viimeistä kolmea peliä lähdemme voittamaan. Mukava päästä vielä haastamaan kärkijoukkueista niin Pepo kuin JäPS.

Pallo-Kissojen maalilla nähdään toista kertaa kuluvalla kaudella Antti Lampinen Tatu Österlundin siirryttyä Ykkösen JJK:n maalivahdiksi. Muutoin MiPK saanee jalkeille vakiomiehistönsä.

— Pientä flunssaa on ollut liikkeellä, mutta tämän hetkisten tietojen mukaan käytännössä kaikki miehet ovat käytettävissä, ennakoi Aholainen.