Blogi: jenkkifutiksen superkausi

Mikkeli Bouncers teki hienon lajiteon, kirjoittaa Ville Niskanen.

Blogi: jenkkifutiksen superkausi

Tulin ostaneeksi uuden pleikkaripelin ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen. Ensi askeleet konsolijenkkifutiksen parissa muutamaan vuoteen eivät tosin ole olleet kummoiset. Eilisiltainen yritys pelata päättyi nukkumatin väliintuloon. Nukutun yön jälkeen saatoin tehdä havainnon, että pelit ovat kehittyneet muutamassa vuodessa melkoisesti. Pelaaja taas ilmeisesti ei.

Siispä on hyvä palata vielä eiliseen asiaan, jota ruodin myös aamun lehdessä. Toivottavasti voitonjuhlat ovat olleet hyvät, sillä ne jos mitkä ovat olleet ansaitut!

Eilisen työpäivän, joka oli viimeinen ennen tätä viikon lomaa, määritti Mikkeli Lady Bouncersin juhla. 1. Divisioonan mestaruus oli jo toinen Mikkeliin tullut amerikkalaisen jalkapallon voittopokaali tänä vuonna. Joukkue teki koko kauden ajan töitä päämääränsä eteen ja saavutti sen. Moni joukkueen jäsen on ollut mukana alusta asti, kun joukkue taipaleensa vuonna 2011 aloitti.

Bouncersin miesten joukkuehan voitti oman sarjansa, 2. Divisioonan, jo viikko sitten. Porissa pelatun Rautamalja-ottelun ratkaisusuoritus vaati erittäin suurta taitoa ja kylmähermoisuutta. Potkumaali lähti yli 40 jaardin etäisyydeltä maalihaarukasta. Vertailun vuoksi voi kerrata, kuinka karu kohtalo Minnesota Vikingsin potkaisija Blair Walshia kohtasi viime vuoden NFL-pudotuspeleissä.

Molempien joukkueiden suoritusta yhdistävät määrätietoinen työ ja usko omaan itseensä, sekä kyky olla parhaimmillaan ratkaisun hetkellä. Joukkueet lähtivät pudotuspeleihin altavastaajina, mutta huolellisesti valmistautuneena ja täynnä voitonvarmuutta. Tämä kävi selväksi jo siinä vaiheessa, kun kävin jututtamassa joukkueiden edustajia pudotuspelien alla.

Mikkelin ja Suomen mittakaavassa pienten lajien saavuttama menestys tulee aina kovan työn kautta. Työtä on tehty niin harjoituskentillä kuin kentän laidallakin. Ilman seuran hyväksi työpanoksensa antavia talkoolaisia eivät katsojat pääsisi pelejä seuraamaan, eivätkä pelaajat pelaamaan. Bouncersista on välittynyt aina hyvä yhteishenki.

Näistä pudotuspeleistä rakentui juuri sellainen tarina, jollaista lajin kotimaassa arvostetaan. Uskon ja toivon, että nämä mestaruudet huomioidaan Mikkelissäkin ansaitusti. Hieno teko, joka varmasti edistää amerikkalaisen jalkapallon asemaa ja kehitystä Mikkelissä.

Ainakin yhden toiveen voisin esittää. Urpolan olosuhteita voisi kehittää hankkimalla kentälle pelikellon. Kello palvelisi samalla muitakin kentän käyttäjiä. Amerikkalaisessa jalkapallossa se on erittäin olennainen asia pelin seuraamisen kannalta. Kellossa olevan ajan käyttäminen tai säästäminen ovat osa pelin strategiaa. Kellossa oleva aika vaikuttaa joukkueiden tekemiin pelivalintoihin, joiden spekulointi katsomossa on osa lajin viehätystä.

Yritän nyt päästä sinuiksi Madden NFL 17:n kanssa kolmannen kerran, tällä kertaa jonkunlaisen opetteluosion kautta. Jos tämä blogi pysyy hiljaisena lopun lomani ajan (syyskuun 5. päivään asti), tarkoittaa se sitä, että olen hakemassa revanssia 49. Super Bowlin loppuratkaisusta.

Osallistu keskusteluun

Länsi-Savo