HIFK liian vahva vastus Jukureille – Helsinkiläisten nolla jäi rikkomatta

Teemu Henritiuksen juhlaottelu päättyi tappioon helsinkiläisiä vastaan.

Vesa Vuorela

Jukurien Samuli Piipponen torppasi HIFK-hyökkäää Terry Andin ja Anssi Löfman nappasi kiekon.
Jukurien Samuli Piipponen torppasi HIFK-hyökkäää Terry Andin ja Anssi Löfman nappasi kiekon.

Edellisen kerran kun Mikkelin Jukurit ja HIFK kohtasivat liigakaukalossa, Jukurit sai poistua 11–1-tappio niskassaan kotimatkalle. Tuon ottelun jälkeen Jukurien yhdeksästä ottelusta kuitenkin vain kolme on päättynyt mikkeliläisten tappioon. Tällä kertaa helsinkiläiset veivät kolme pistettä mukanaan yhden maalin voitolla 0–2 (0–1, 0–0, 0–1)-lukemin.

– HIFK oli varmaan tuon verran parempia tänään. Laadukas peli heiltä, enkä sano, että mekään huonoja tänään oltiin. Ensimmäiseen erään ei tultu niin hyvin kuin oltaisiin haluttu, vastustaja sai siinä hetkessä otteen. Kaksi viimeistä erää oli ihan ok pelaamista, totesi Jukurien päävalmentaja Marko Kauppinen.

Nuorten MM-pronssimitalistit palasivat ottelussa tositoimiin. HIFK:n kultakypäränä viiletti Anton Lundell ja mikkeliläisten riveissä tuttuun tapaan mukana olivat Henri Nikkanen ja Mikko Kokkonen. Lundell pääsi viimeistelemään 0–2 -lukemat tyhjään maaliin ottelun viimeisellä minuutilla.

Henritiukselle 300 täyteen

Ottelu oli tasainen, mutta HIFK piti Jukurien hyökkäyksen kurissa koko ottelun ajan.

– HIFK teki meidän hyökkäämisestä ja hyökkäämisiin lähdöistä vaikeaa, ei saatu pitkiä hyökkäyksiä ja jouduttiin lähtemään liikkeelle seisovin jaloin, mietti 300. liigaottelunsa pelannut Teemu Henritius.

– Tämä oli nyt yksi ottelu muiden joukossa, ja eihän se ikinä hyvältä tunnu, kun häviää, oli mikä juhlaottelu tahansa.

Avauserässä kiekko pyöri Jukurien päädyssä. HIFK piti karvauksellaan Jukurien suorat hyökkäykset vähissä eikä mikkeliläiset maalipaikoilla juhlineet. Mikkeliläisillä oli erässä seitsemän laukausta ja HIFK:lla 18. Jukurien tiivisi puolustuspeli piti puolestaan helsinkiläiset pois maalipaikoilta erän lopulle saakka.

HIFK teki avauserän ainokaisen, kun Tobias Winberg onnistui laukauksellaan ohittamaan maalivahti Sami Rajaniemen minuutti ennen erän loppu.

– Koko peli pystyttiin kuitenkin kamppailemaan tuloksesta, ja edellisen HIFK-ottelun jälkeen oltiinkin revanssimielellä, kaikilla oli muistissa miten siinä ottelussa kävi, totesi Henritius.

– Pelit ovat sujuneet hyvin, mutta siihen ei voi tyytyä ja koko ajan pidettiin mielessä, että jos halutaan olla voittava joukkue, pelit pitää pystyä kääntämään.

Vesa Vuorela

Nuoret Leijonat vastakkain. Henri Nikkanen ja Anton Lundell hippasilla.
Nuoret Leijonat vastakkain. Henri Nikkanen ja Anton Lundell hippasilla.

Jukureilla paikat ylivoimalla

Toinen erä ja kolmas erä pelattiin samalla kaavalla kuin ensimmäinenkin. Jukureilla oli omat paikkansa toisessa erässä kahden minuutin ylivoiman aikana, mutta muuten kiekko oli HIFK:n hallinnassa.

– Tosi tyytyväinen pisteisiin. Tämä ei ole meille helppo paikka ja tiedettiin, että joudutaan laittamaan kädet saveen kunnolla ja tiukka peli tulikin, totesi HIFK:n valmentaja Jarno Pikkarainen.

– Molemmat joukkueet pelasivat tiiviillä viisikolla ja jäähyttömästi, ja silloin ei maalipaikoilla paljon juhlita.

Kukitettavia riitti ennen ottelun alkua: oman huomionosoituksensa saivat Henritius, tuore tyttölapsen isä Joachim Rohdin sekä Kokkonen ja Nikkanen.

Jukurien ottelut jatkuvat tällä viikolla vieraissa, kun vastassa on perjantaina TPS ja lauantaina Pelicans.

Näin pelattiin

Jukurit–HIFK 0–2 (0–1, 0–0, 0–1)

1. erä: 18.55 Tobias Winberg (Sebastian Dyk, Mikko Kousa) 0–1 vm.

Jäähyt: ei jäähyjä.

2. erä: ei maaleja.

Jäähyt: 20.39 Winberg H 2 min.

3. erä: 59.09 Anton Lundell (Juho Keränen) 0–2 tm.

Jäähyt: 49.47 Santeri Salmela J 2 min.

Jäähyt yhteensä: Jukurit 1x2 min=2 min, HIFK 1x2 min=2 min.

Maalivahtien torjunnat: Sami Rajaniemi Jukurit 10+5+9=24 (pois 57.35–59.09, 59.35-60.00), Niilo Halonen 5+5+7=17.

Erotuomarit: Jukka-Pekka Koistinen, Sakari Suominen (Juho-Pekka Inkinen, Joni Pekkala).

Yleisöä: ottelu suljetuin ovin.