Camri neljänneksi kuninkuuskilvassa — Tähen Toivomuksesta ja Vieskerin Virvasta kuningaspari trillerin jälkeen

Lahden Jokimaan kuninkuusravit huipentuivat huippujännittävään kuninkuuskisaan.

Ville Vuorinen / Suomen Hippos

Henri Bollströmin ohjastama Tähen Toivomus voitti ravikuninkuuden Lahdessa.
Henri Bollströmin ohjastama Tähen Toivomus voitti ravikuninkuuden Lahdessa.

Lahden Jokimaan kuninkuusravit huipentuivat huippujännittävään kuninkuuskisaan, kun kärkikolmikko oli vain 0,4 sekunnin sisällä toisistaan.

Johdossa mailin matkan jälkeen ollut Välkyn Tuisku avasi johtoon, mutta Henri Bollström ohjasi 0,3 sekunnin päässä olleen Tähen Toivomuksen keulapaikalle. Kolmantena seurasi 0,4 sekuntia Välkyn Tuiskun perässä ollut Caijus.

Asetelmat pysyivät rauhallisina viimeiselle kierrokselle saakka, kunnes Bollström teki ratkaisunsa ja lisäsi vauhtia. Kimmo Taipaleen ohjastama Välkyn Tuisku seurasi parhaansa mukaan, mutta eroa kertyi lopulta tarpeeksi: hankasalmelainen valmentaja Pauli Raivio ja Bollström pääsivät juhlimaan kuninkuutta 0,8 sekunnin erolla.

Bollström kertoi avanneensa Tähen Toivomuksen korvat viimeisellä 500 metrillä, ensimmäistä kertaa koko hevosen uralla.

— Kaikki tai ei mitään oli meininkinä tänään. Loppu mentiin niin kovaa kuin päästiin, kertasi Bollström.

Kokenut pitkän linjan ravimies Raivio tosin paljasti Jokimaan ratahaastattelussa heti perään kepposen: korvahuppujen alla Tähen Toivomuksella oli vielä pumpulitupot.

Rautiainen tyytyväinen sijoitukseen

Punkaharjulainen Camri sai kärkikolmikon takana hyvän juoksun sisäradalla ja paranteli asemiaan päätösmatkalla neljänneksi. Eroa kuninkaaseen tuli 3,5 sekuntia.

— Ihan tyytyväinen voi olla. Aika loppui vähän kesken, sillä olisimme tarvinneet pari kovaa starttia alle. Hyvin Camri kuitenkin jaksoi pitkänkin matkan mennä, ohjastaja-valmentaja Terho Rautiainen sanoi.

Mailin osamatkan jälkeen Camri oli kokonaiskilpailussa viides.

— Aluksi ajattelin, että mailin matkalta tulisi paras sijoitus, mutta tulikin huonoin, Rautiainen summasi kuutossijalle päättynyttä pikamatkaa.

Camrilla on seuraavaksi edessään pieni tauko, jonka jälkeen hevonen jatkaa kilpailemista.

Ville Vuorinen / Suomen Hippos

Mika Forssin ohjastama Vieskerin Virva kruunattiin ravikuningattareksi vuosimallia 2019.
Mika Forssin ohjastama Vieskerin Virva kruunattiin ravikuningattareksi vuosimallia 2019.

Kuningatarkisa Vieskerin Virvalle

Kuningattaren tittelin ratkaisi 3 100 metrin päätösmatkalla Vieskerin Virva. Se lähti mailin osamatkan jälkeen 3,2 sekunnin takamatkalta Virin Camillaan nähden, mutta Virin Camillan tahti hyytyi maalin lähestyessä.

Sävel-Taika oli lähdön toinen ja jäi lopulta Vieskerin Virvasta 0,7 sekuntia. Lieksalainen Piskon Pouta nappasi kolmannen sijan 1,4 sekuntia voittajasta jääneenä.

Mailin osamatkan voittanut ja kokonaiskisan kärjessä päätösmatkalle lähtenyt Virin Camilla jäi neljänneksi 1,6 sekuntia Vieskerin Virvalle hävinneenä.

— Viimeiseen kurviin tullessa olin varma voitosta, mutta sitten piti lähteä ajamaan etumatkaa kiinni. Loppusuoralla oli tosi lähellä laukka pari kertaa, Vieskerin Virvan ohjastaja Mika Forss kertasi.

Kuningattaren titteli selvisi Forssin voittohaastattelun aikana.

— Sanoinkuvaamatonta, tyytyi Vieskerin Virvan kankaanpääläinen valmentaja Sanna Päivike toteamaan.

Viisivuotiaiden Pikkukunkuksi kruunattiin Landen Paukku, joka jatkoi siitä mihin viime vuonna Rovaniemellä jäi.

Lähdön voitosta syntyi kova kaksintaistelu Landen Paukun ja Vixelin välillä, mutta vuoden takainen Pikkuprinssi oli lopulta ensimmäisenä maalissa. Molemmat saivat saman kilometriajan 1.25,0.