Bouncersin Laura Pekkarinen MM-kisoihin — ”Mitali mielessä lähdetään pelaamaan”

Mikkeliläispelaaja raivasi tiensä kisoihin pitkän leiriprosessin jälkeen.

Vesa Vuorela

Laura Pekkarinen pelaa puolustuksen linjassa. Tehtävänä on joko blokata vastustajan juoksijat tai pyrkiä häiritsemään vastustajan pelinrakentajaa.

Mikkeli Bouncersin puolustaja Laura Pekkarinen on valittu Suomen maajoukkueeseen, joka lähtee Kanadan Langleyssa pelattaviin MM-kisoihin. Amerikkalaisen jalkapallon naisten maailmanmestari vuosimallia 2017 ratkotaan kesäkuun lopussa.
— Päällimmäisenä on tietysti riemun ja innostuksen tunne. Juhannus menee nyt oikein mukavasti. Tein todella paljon töitä, Pekkarinen kertoo.
Pekkarinen vakuutti Suomen valmennusjohdon viime viikonloppuna järjestetyllä toisella karsintaleirillä, jossa mukana oli 62 pelaajaa. Lopulliseen joukkueeseen pelaajia valittiin 45. Leirejä
Turnaus alkaa 24. kesäkuuta ja päättyy kesäkuun 30. päivä, jolloin ohjelmassa on turnauksen mitaliottelut. Suomen joukkue kokoontuu valmistavalle leirille 17. kesäkuuta.
Hallitseva maailmanmestari on Yhdysvallat, joka löi Suomessa vuonna 2013 pelatuissa edellisissä MM-kisoissa Kanadan. Suomi otti pronssimitalit. Mitalijärjestys oli sama myös vuonna 2010 pelatuissa kisoissa, jotka olivat lajin ensimmäiset.
— Mitali mielessä lähdetään pelaamaan, kun aikaisemminkin on tullut menestystä, sanoo Pekkarinen.
Suomi aloittaa turnauksen Iso-Britannia vastaan. Ottelun voittaja kohtaa välierässä Kanadan tai Yhdysvallat. Turnauksessa ovat mukana myös Meksiko ja Australia.

Osallistu keskusteluun

Länsi-Savo