Mikkeliin esports-menestystä: Jukurit jatkoon virtuaalijääkiekon eLiigassa, Joona Närväsestä PUBG:n Suomen mestari

Virtuaalijääkiekon eLiigan pudotuspelit alkavat Jukurien osalta sunnuntaina.

Jukurit

Hannes Kettunen ja Tuukka Kuha ovat nimekkäitä NHL-pelaajia, joten Jukurien nousu eLiigan kärkipäähän ei ole yllätys.
Hannes Kettunen ja Tuukka Kuha ovat nimekkäitä NHL-pelaajia, joten Jukurien nousu eLiigan kärkipäähän ei ole yllätys.

Vaikka jääkiekkoliigan tilanne on koronakurimuksen vuoksi hämärän peitossa, virtuaalijääkiekon puolella pelit ovat täydessä vauhdissa. NHL21-pelin eLiigan runkosarja saatiin päätökseen ja pelit sujuivat mikkeliläisittäin hyvin.

Jukurien kaksikko Tuukka "FlyerKungen" Kuha ja Hannes "Hansulinho" Kettunen pelasi eLiigan runkosarjan viidennelle sijalle, joten Jukurit eteni suoraan pudotuspeleihin. Sarjan formaatti on samanlainen kuin jääkiekkoliigan, eli kuusi parasta etenee puolivälieriin ja sijat 7.–10. pelaavat playoffien 1. kierroksen.

Runkosarjassa jokainen joukkue kohtasi toisensa kerran koti- ja vieraskentällä, eli sarjaa pelattiin yhteensä 28 ottelua. Kuhan ja Kettusen saldoksi tuli 13 voittoa ja 15 tappiota, joista kertyi 47 sarjapistettä. Virtuaalijääkiekon runkosarjan voiton vei Tappara 72 pisteellä ennen HIFK:ta ja KalPaa.

Pudotuspelien 1. kierros käydään torstaina, ja eLiigan varsinaiset pudotuspelit alkavat sunnuntaina.

Vesa Vuorela

Joona Närvänen on pelannut PUBG:ia ammatikseen Saksassa.
Joona Närvänen on pelannut PUBG:ia ammatikseen Saksassa.

PUBG-mestaruudesta väännettiin viikko

Mikkeliläinen Joona "NOOKIE" Närvänen on voittanut PUBG-pelin Suomen mestaruuden. Närvänen pelasi osana Saunabois-joukkuetta, jonka muodostivat Närväsen lisäksi Anttoni Helminen, Tuomas Mustaparta ja Miska Malkamäki.

Mestaruus ratkesi kaksipäiväisessä 12 ottelun finaalisarjassa, jossa Saunabois keräsi 148 pistettä ja toiseksi sijoittunut WuhWuh-joukkue 129.

Turnauksen palkintopotti oli 5 000 euroa, josta voittajajoukkueelle meni 2 000 euroa. Turnaus kesti yhteensä viikon verran ja siihen osallistui 44 joukkuetta.

PUBG eli PlayerUnknown's Battleground on selviytymispeli, jossa pelaajan tehtävänä on eliminoida muut pelaajat ja selviytyä itse hengissä pelin loppuun asti.

PUBG-pelin mestaruusturnauksesta kertoi Ilta-Sanomat.

Juttua muokattu 1.12.2020 klo 19.34: täydennetty lausetta, jossa puhutaan sarjan ottelumäärästä.