Anna Hannikainen teki älykkäitä ratkaisuja, Passarittaret voitti niukasti lauantaina — "Hän ei aina lyö kovaa lyöntiä, vaan sijoittaa, se on hänen vahvuutensa"

Passarit olivat kotonaan Turun Iskua etevämpiä. Sarja ratkeaa jo sunnuntaina kahden pelin yhteistuloksella.

Mikko Rahikainen

Passarittaret taistelivat tiukan kamppailun voittoon Mikkelin lyseon salissa.
Passarittaret taistelivat tiukan kamppailun voittoon Mikkelin lyseon salissa.

Naisten 2-sarjan pudotuspelien ensimmäinen ottelupari Mikkelin Passareiden ja Turun Iskun välillä muodostui odotusten mukaisesti jännittävän tasaiseksi taisteluksi. Passarit voitti Iskun kotikentällään Lyseon salissa vaiherikkaan pelin jälkeen erin 3—2.

Ensimmäinen erä alkoi passari Minna Partasen ässäsyötöllä ja päättyi Passareiden parhaan pelaajan Anna Hannikaisen ässäsyöttöön. Erä oli koko ajan Passareiden hallinnassa, eikä Isku löytänyt aseita hyvin valmistautuneen Passareiden vireeseen.

Anna Hannikainen teki kokeena pelaajana älykkäitä ratkaisuja. — Isto Heikkinen

Ottelun toisessa ja kolmannessa erässä ottelu suunta kääntyi Iskun hyväksi. Etenkin joukkueen paras pelaaja hakkuri Elina Lahti oli pitelemätön. Tosin Passarit avitti vastustajaa helpoilla virheillään ja molemmat erät menivät helpohkosti turkulaisille. Yleisökin totesi, että pallo kimpoili turhan helposti turkulaisten hyväksi.

Passarit nousi taistoon

Neljännessä erässä Isku oli jo 15—10 johdossa, kunnes joukkueen ote herpaantui ja heille alkoi tulla helppoja virheitä, joiden myötä Passarit nousi riemukkaaseen 25—23-erävoittoon. Kuvaavaa ottelulle oli, että toinen Passareiden voittoerä päättyi myös Hannikaisen ässäsyöttöön.

Ratkaisevassa viidennessä erässä myös hakkuri Emma Häyrinen alkoi takoa palloa kenttään onnistuneesti ja erä päättyi ansaittuun 15— 10 erävoittoon.

Passareiden valmentaja Isto Heikkinen oli tyytyväinen nuoren joukkueen otteisiin, vaikka joukkue tekikin virheitä liikaa.

— Oli jännittävä ja mielenkiintoinen peli. Tällaisia ei ole tällä kaudella ollutkaan. Tosin panos oli myös kova ja olihan täällä kotona pakko voittaa, totesi valmentaja Heikkinen.

— Anna Hannikainen teki kokeena pelaajana älykkäitä ratkaisuja. Ei aina lyö kovaa lyöntiä, vaan sijoittaa, siinä hänen vahvuus on, analysoi Heikkinen pelin ratkaisupelaajaa.

Iskun ote herpaantui

Myös vastustajan hakkuri Elina Lahti sai tunnustusta Heikkiseltä.

— Opittiin vasta lopussa puolustamaan heidän kovinta hakkuriaan vastaan, kun saatiin vielä muutama hyvä torjunta, niin se lisäsi meidän uskoa voittoon, Heikkinen arvioi ottelun ratkaisua.

Samaa mieltä Heikkisen kanssa oli myös Turun Iskun valmentaja Martti Mattsson.

— Meillä ote herpaantui kolmannen erän jälkeen, kun meidän hakkuri saatiin kiinni ja loppuhan oli Passareiden hallintaa, tunnusti Mattsson.

Pudotuspelit jatkuvat heti sunnuntaina. Molemmat joukkueet saavat rosteriin sairaana olevia pelaajia, joten kaikki on mahdollista.

— Huomenna mennään Turkuun ja satsataan torjuntaan enemmän. Myös syöttösuunnista meillä on selvyys. kun tiedämme ketä painostetaan, arvioi Heikkinen huomista peliä.

Ottelupari ratkeaa Turussa molempien pelien yhteistuloksella.