Pipolätkää Mikkelissä helmikuussa – Jukurit järjestää oman turnauksensa, lisäksi neljä pipolätkäpäivää eri kaupunginosissa

Risto Hämäläinen

Pipolätkää on pelattu aiemmin Kenkäverossa.
Pipolätkää on pelattu aiemmin Kenkäverossa.

Mikkelissä voi helmikuussa pelata pipolätkää neljässä eri kaukalossa, kun Juniori-Jukurit, Jäätori-tapahtumien järjestäjät ja Meijän Mikkeli Sport-hanke yhdistävät voimansa. Pelipäivät ovat sopivia koko perheelle.

Tapahtumat liittyvät Suomen Jääkiekkoliiton ja jääkiekkoliigan valtakunnalliseen Pipolätkäviikkoon, jonka tarkoituksena on innostaa kansaa liikkumaan. Tapahtumat ovat maksuttomia.

Ensimmäinen pelipäivä on torstaina 6. päivänä Tupalassa. Tiistaina 11. päivä pelataan Rantakylässä, ystävänpäivänä Urpolassa ja torstaina 20. päivä Lähemäellä. Varusteiksi riittävät luistimet, maila ja kypärä, joka vaaditaan myös aikuisilta. Pelit alkavat joka päivä kello 18.

Juniori-Jukurit järjestää lisäksi pelitapahtumien yhteydessä Leijona-luistelukoulun, jossa ei tarvita aiempaa luistelutaitoa.

Lisäksi Jukurit järjestää Save Pond Hockey ry:n ja Suomen Luonnonsuojeluliiton kanssa 1. helmikuuta Pelastetaan pipolätkä-turnauksen Hänninkentällä. Turnauksen tarkoituksena on pipokiekkoilun pelaamisen lisäksi nostaa esiin ilmastonmuutoksen vastaista kamppailua.

– Nyt menossa oleva talveton talvi on herättänyt varmasti monissa entistä suuremman huolen ilmastonmuutoksesta, Jukurien markkinointi- ja tapahtumavastaava Kristiina Tiippana sanoo.

Hänninkentällä pelit alkavat aamukymmeneltä. Turnausjärjestejät suosittavat joukkueen kooksi 6–8 pelaajaa.