Kampparit selvästi HIFK:ta parempi — Eetu Karhunen osui kahdesti

HIFK jäi mikkeliläisten jalkoihin avausjaksolla.

Taru Hokkanen

Iisakki Kaivola, Kalle Lempinen ja Kampparit juhlivat vierasvoittoa Helsingissä.
Iisakki Kaivola, Kalle Lempinen ja Kampparit juhlivat vierasvoittoa Helsingissä.

Mikkelin Kampparit ei jättänyt HIFK:lle oikeastaan minkäänlaisia mahdollisuuksia sen vieraillessa helsinkiläisten kotikentällä. Vaikka ottelussa ei maalimäärillä eikä maalipaikoillakaan välttämättä juhlittu, niin Kampparien esitys hipoi täydellisyyttä.

Voiton avaimeksi nousi mikkeliläisjoukkueen pallokontrolli ja kärsivällisyys. Kärsivällisyyden merkitystä korosti myös kaksi maalia Kamppareille viimeistellyt Eetu Karhunen.

Sarjataulukosta totean, että Bandyliigassa sitä pitää osata vähän lukea. — Antero Levänen

— Tiedettiin, että vastustaja saattaa puolustaa aika alhaalta, joten oli tiedossa, että kärsivällisyyttä tänään tarvitaan ja vaikkei niitä paikkoja niin tule, niin tiedettiin, että kun pidetään palloa ja pystytään viemään peliä, niin kyllä ne paikat sieltä sitten tulee, hän kommentoi.

— Meidän pallotempomme ja jalkatempomme olivat tänään niin hyvällä tasolla, että punainen ei päässyt missään vaiheessa oikein pelin päälle. Pari yksittäistä henkilökohtaista suoritusta siinä tuli, mutta siihen se sitten jäi, Kamppareiden päävalmentaja Antero Levänen näki.

Varsinkin ensimmäinen jakso oli Kampparien näytöstä. Tauolle siirryttiin Kamppareiden kahden maalin johdossa.

— Me pelasimme aika jäätävän ensimmäisen jakson tänään. Se oli äärimmäisen kontrolloitu puoliaika ja varmasti kauden paras puolikas. Sitten taas 2—0 on niin vähän, ettei siihen voi tuudittautua, Kamppareiden päävalmentaja Antero Levänen summasi.

Loistoalku siivitti voittoon

Kampparit sai otteluun loistoalun, kun Karhunen onnistui ensimmäisen kerran jo ottelun toisella minuutilla.

— En suoraan sanottuna muista kunnolla sitä enää, mutta saatiin varmaan jossain kohtaa IFK:n hyökkäys poikki ja siitä sitten laidan kautta pallo pelattiin Liukkoselle ja sieltä se sattui tulemaan pakin mailan yli mulle ja siitä sitten sain nautiskella, Karhunen kuvaili avausmaalia.

Kovin suurta hätää mikkeliläisillä ei toisellakaan jaksolla ollut, vaikka HIFK palasikin kentälle selvästi taistelutahtoa keränneenä.

— Toisella jaksolla oli pari sellaista viiden minuutin huonoa hetkeä. Ensimmäinen vitonen meni vähän katellessa ja siinä jossain tunnin kohdalla vähän oli vähän heikko hetki. Jos 75-80 minuuttia oltiin pelin päällä ja kuskin paikalla, niin siinä mielessä oli erittäin kypsä esitys tänään pojilta, Levänen kiitteli.

Sarjataulukossa joukkueet olivat ennen ottelua peräkkäisillä sijoilla ja HIFK joukkueista edellä. HIFK:lla oli ja on toki kolme ottelua enemmän pelattuna. Sarjasijoitusten perusteella olisi voinut odottaa hieman tasaisempaa ottelua.

— Sarjataulukosta totean, että Bandyliigassa sitä pitää osata vähän lukea. Se ei ole pelkästään se, miten ne on lajiteltu siihen päällekkäin, Levänen murjaisi.

Näin pelattiin

Maalit: 2. Eetu Karhunen (Esko Liukkonen) 0—1, 33. Karhunen (Juuso Tervonen) 0—2, 56. Kalle Lempinen (Santeri Laitinen) 0—3, 66. Laitinen (Lempinen) 0—4, 90+2. Tomi Tastén (Patrik Huber) 1—4.

Jäähyt yhteensä: HIFK 1x10 min=10 min, Kampparit 2x10 min=20 min.

Erotuomarit: Mats-Olof Gustafsson (Thomas Söderberg, Jarkko Tyni)

Yleisöä: 218.