MP löi MiPK:n — paikallisderby toimi testiotteluna

Mikkeliläisten ensi kauden miehistöt muovautuvat hyvää vauhtia.

Jukka Laitinen

MP vyörytti hyökkäyksiään Kissa-maalille. Tällä kertaa Olli Kilpeläisen maalintekoyritys torpedoidaan useamman pelaaja
MP vyörytti hyökkäyksiään Kissa-maalille. Tällä kertaa Olli Kilpeläisen maalintekoyritys torpedoidaan useamman pelaaja

Mikkelin Palloilijat otti niskalenkin Mikkelin Pallo-Kissoista, kun joukkueet kohtasivat sunnuntaina harjoitusottelussa Urpolan tekonurmella. MP:n voittolukemat kirjattiin maalein 4–0 (1–0). 

Tilanteiden valossa numerot olisivat voineet olla isommatkin MP:n hyväksi. Etenkin toisella jaksolla MP:llä oli koko joukko paikkoja, joista maalitiliä olisi pitänyt kasvattaa.
MP:n maaleista vastasivat avausjaksolla Miikka Oinonen ja toisella puolikkaalla Mehdi Mohammadi (2) ja Eero Karjalainen. Toisen maaleistaan juuri Savilahden Urheilijoista Sinisten riveihin siirtynyt Mohammadi iski rangaistuspilkulta.
Lopputulosta tärkeämpää kummallekin joukkueelle oli nähdä tämän hetkinen taso ja antaa uusille pelaajille näyttöpaikkoja. Kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä kohtaamisesta ei kuitenkaan kannata vetää.
— Pelissä oli paljon hyviä juttua. Niitä, mitä halusimme ja mitä olemme treenanneet, kertoi MP:n päävalmentaja Janne Wilkman.

MP heitti peliin parikymmentä pelaajaa ja taitojaan pääsivät näyttämään ulkopuolelta oman seuran Karjalainen, toppari Akim Sairinen ja maalivahti Severi Ikäheimo.
Karjalainen on FC Lahden miehiä, ex-mp:läinen Sairinen pelasi kesällä Norjassa FC Gjövik-Lynin riveissä ja Ikäheimo on jyväskyläläisen JJK:n pelaajia.
Syntyykö mahdollinen sopimus heidän kanssa, on auki.
— Karjalainen on treenannut meillä syksystä asti ja Ikäheimo on ollut parissa viime treenissä mukana. Akim puolestaan etsii paikkaa ylemmältä tasolta.
— Tässä pelissä maalivahdin eikä oikein topparinkaan otteista pysty paljoa sanomaan. Sen verran suvereeneja me olimme.
MP peluutti ottelussa myös useita viime vuoden pelaajiaan, muun muassa Juuso Liukkosta, Jiri Haikosta, Iiro Äijöä ja Vili Nyströmiä, joilla ei ole vielä jatkosopimusta. Heidän kuin muidenkin vielä avoinna olevien tilanteita MP:ssä katsotaan maltilla Wilkmanin mukaan.
Koossa MP:llä on yksitoista sopimusta.

Myös Pallo-Kissoilla oli tarkoitus peluuttaa 3–5 testipelaajaa, mutta lopulta päävalmentaja Janne Moilanen ei katsonut sitä tarpeelliseksi. Näyttöpaikan hän antoi seuran omille B-junioreille.
— Meillä joukkue alkaa olla koossa. Hirveästi emme enää pelaajia hae. Yhden hyökkääjän, 9-paikan pelaajan, tarvitsemme. Hän tullee testiin tammikuussa, kertoi Moilanen.
Allekirjoitettuja sopimuksia Pallo-Kissoilla on koossa kahdeksan, mutta monen kohdalla asioista on sovittu pitkälle.
— Pari kaveria on ilmoittanut, että he olisivat tulossa meille, mutta katsotaan nyt, sanoi Moilanen.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.