Ruotsalainen jälleen isäntänä Juvan paikallisraveissa

Jani Ruotsalainen voitti kolme lähtöä kotiradallaan. Love You Desiree väläytti.

Ville Niskanen

Sami Vehviläinen toi Tuli-Ritarin päivän kovimman kylmäverisarjan voittoon.
Sami Vehviläinen toi Tuli-Ritarin päivän kovimman kylmäverisarjan voittoon.

Vaikka Kettulan hevoskeskusta kasteli Juvan paikallisraveissa tuiki harvinainen vesisade, saapui St Michel-viikonlopun aattoa viettämään 1360 katsojaa.

Kotiradallaan ohjastanut Jani Ruotsalainen oli tutusti illan voitokkain kolmella ykkössijalla. Kaksi voittoa Ruotsalainen ohjasti omilla valmennettavillaan. Jo kokenut ravuri Mars Cake yltyi hurjaan kiriin ja voitti ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen. Myös edellinen voitto on Juvan paikallisraveista.

— Oli tarkoitus ajaa piilossa, että vanhemmalle hevoselle tulisi hyvä mieli. Sillä oli aika paljon voimaa loppusuoralla, kun vapaata tilaa tuli.

Sen sijaan kolmivuotiaan Love You Desireen voi odottaa pärjäävän isommissakin kuvioissa. Juvalta tuli toinen paikallisravivoitto hyvällä tyylillä.

— Ensi vuodeksi tästä on jo vähän odotuksiakin. Pienissä lähdöissä tämä on mukava hevonen, mutta vielä keskeneräinen, Ruotsalainen luonnehti.

Juvalaisyhteistyö toimi, kun Ruotsalainen narutteli Ari-Matti Konstin Lennon Rapinan puhtaaseen voittoon ajalla 1.32,9. Lennon Rapinan vauhtivarat ovat hyvät, ja nyt hevonen oli myös rauhallisempi.

Kahta voittoa juhli hankasalmelainen Sami Vehviläinen, jolle viisivuotias readycashilainen Pillow Melody tuli ajettavaksi vain hetken ennen raveja. Kovasukuinen hevonen lähti hyvin liikkeelle ja runttasi kauden toiseen voittoonsa ajalla 1.19,0.

— Tiedossa oli, että jos ravilla päästään matkaan, niin voimaa on.

Vehviläinen juhli myös kylmäveristen kovimmassa sarjassa, jonka voittoon jyräsi Tuli-Ritari. Jalkavaivat ovat haitanneet oriin uraa, mutta Juvalla kaikki onnistui.

Juvan ulkopuolelle menivät jyväskyläläistamma Liliana Lin voittama montelähtö ja päivän avauslähdön voitto, jonka ykköseksi ohjasti sulkavalainen Uki Hämäläinen Tähti-Hattivatilla. Kuusivuotias ori otti uransa avausvoiton.