MiPK:lle avaustappio turhan dramaattisesti

Ensimmäiset takaiskut kokeneitten mikkeliläisten paketti levisi täysin.

Jaakko Avikainen

Tommi Ekmark vei Pallo-Kissat johtoon avausjaksolla.

Mikkelin Pallo-Kissojen väkevä alkukausi Kakkosessa sai ikävän tahran tiistaina Lahdessa joukkueen kokiessa dramaattisen 1–2 -tappion Reippaalle. Ajoittaisen ukkosen ja vesisateen värittämä koitos sai turhan karun ratkaisun.

Mikkeliläisten Jarkko Heimonen loukkasi itseään 86. peliminuutilla jääden ruohon pintaan keräilemään itseään. Seuranneesta ylivoimahyökkäyksestä Reipas rokotti Riku Heinin iskiessä 2–1 -voittomaalin.

Viimeiseen puolituntiseen olen ehdottomasti pettynyt. — Janne Moilanen

— Sitä tilannetta ei olisi tullut, jos pallon olisi pelannut syvälle. Se oli siinä ja siinä, olisiko sen pitänyt olla vapari. Mutta vaikka puolessa kentässä rikotaan, niin eihän omissa pitäisi soida sen jälkeen. Ihan turha sillä on selitellä, päävalmentaja Janne Moilanen mietti.

Korttitalo mureni tunnin kohdalla

Tulos oli varmasti oikeutettu, kun vieraiden korttitalo mureni noin tunnin kohdalla.

— Olimme aika huonoja toisella jaksolla. Ensimmäisellä jaksolla oli ihan hyvää tekemistä, ei ollut sinänsä mitään hätää.

— Jotenkin oma peli katosi. Oma hyökkääminen oli hyvin vaisua, kesti tosi vähän aikaa. Tuli luvattoman helppoja maaleja. Viimeiseen puolituntiseen olen ehdottomasti pettynyt.

Kauden alussa alkanut mikkeliläisten nolla piti kaksi peliä ja 75 minuuttia päälle.

— Eihän voi olettaa, että aina pitää nollan. Ei me toisella jaksolla luotu juurikaan mitään ylöspäin, luotsi pyöritteli.

Lahtelaiset muistavat Rafaelin

MiPK:n ainoa maalari oli Tommi Ekmark. Toinen kärkimies Rafael muistanee illan parhaiten siitä, että yleisö taputti ennen ottelun alkua, kun kokoonpanoja esitellessä hänen nimensä kaikui Lahden Kisapuiston ämyreistä. Sama toistui tunnin kohdalla legendan tullessa vaihtoon.

Lahden vierailu aloitti MiPK:n tiukan otteluruuhkan. Joukkue pelaa puolentoista viikon aikana peräti neljä ottelua. Luotsi näkee alkaneen koettelemuksen katkerasta tappiosta huolimatta enemmän mahdollisuutena kuin uhkana.

— Nyt on treenattu ihan pirusti. Kiva päästä pelaamaan, meillä on iso rinki. Pystymme vähän kierrättämään pelaajia. Nieleskellään tämä, sanoi Moilanen.

Näin pelattiin

Maalit: 18. Tommi Ekmark 0–1, 75. Kasperi Heinonen 1–1, 86. Heini Riku.

MiPK:n kokoonpano: Jonne Uronen; Jonne Porkka, Keito Tonami, Miika Ekmark, Jarkko Heimonen, Antti Voutilainen, Antti-Pekka Kesonen, Aleksis Lehtonen (81. Markus Brusila), Ville Kirvesoja, Tommi Ekmark (71. Akeg Deng), Rafael (63. Nelson Appiah).

Erotuomari: Matti Roth.

Yleisöä: 247.