Vadim Pereskokov lähtee Jukureista, Jatkoajan mukaan suuntana on Sveitsi  – Jukka Holtari kiistää Samuli Piipposen siirron

Jukurien kultakypärä Pereskokov vaihtaa maisemaa. Kvällsposten-lehden blogisti väittää Tukholman AIK:n olevan Piipposen uusi seura.

Vesa Vuorela

Jukurien kultakypärä Vadim Pereskokov seuraa Aleksandr Jakovenkoa Sveitsiin.
Jukurien kultakypärä Vadim Pereskokov seuraa Aleksandr Jakovenkoa Sveitsiin.

Jukurien kultakypärä Vadim Pereskokov vaihtaa seuraa.

Verkkosivusto Jatkoaika.com kertoo, että Pereskokovin uusi seura on Sveitsin NLA-liigan Lausanne HC. Pereskokov ehti tehdä Jukureissa tällä kaudella 46 ottelussa 16+18=34 tehopistettä.

Pereskokovin siirto on ollut pinnalla jo koko kuluvan viikon. Iltalehden toimittaja Sasha Huttunen kirjoitti maanantaina pikaviestipalvelu Twitterissä, että Pereskokov on neuvotellut siirrosta Sveitsiin tai Ruotsiin.

Jukurien valmentaja Marko Kauppinen kertoi keskiviikkona Länsi-Savolle, että siirto on mahdollinen.

– Etsimme Vadimin kanssa tällä hetkellä ratkaisua, joka hyödyttäisi kaikkia osapuolia. Sellaista tarjousta muualta ei vielä toistaiseksi ole tullut, Kauppinen sanoi Jyp-ottelun jälkeen Jyväskylässä.

Aiemmin Jukurit vuokrasi puolustaja Aleksandr Jakovenkon sveitsiläiseen EHC Biel-Bienneen. Jääkiekon SM-liigan siirtoraja umpeutuu 15. päivä.

Piipponen ei ole lähdössä

Lehtitiedot vievät Jukurien Samuli Piipposta loppukaudeksi Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Hockeyallsvenskanissa pelaavaan Tukholman AIK:hon, kirjoittaa Kvällsposten-lehden blogisti Johan Svensson. Aiemmin tällä kaudella hyvistä sisäpiirilähteistään tunnettu Svensson kertoi Jukurien sentterin Fredric Weigelin lähdöstä Björklöveniin.

Jukurien urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari kiistää kuitenkin pelaajasiirron.

– Sellaista ei ole ilmassa. Samuli Piipponen on tällä hetkellä Mikkelissä ja pelaa, Holtari toteaa.

Samuli Piipponen on pelannut Jukureissa koko seuran liigataipaleen ajan. Piipposen sopimus on voimassa kuluvan kauden loppuun.

Perinteikäs ja aikanaan seitsemän Ruotsin mestaruutta voittanut AIK on tällä kaudella pahoissa vaikeuksissa, sillä seura on juuttunut Hockeyallsvenskanin jumbosijalle ja joutuu karsimaan sarjapaikastaan.