Routavaurio siirsi Mikkelin lounasravit Lappeenrantaan — "Rata on muuten erinomaisessa kunnossa"

Mikkelin raviradan tallikaarre on aiheuttanut pulmia useana keväänä.

Mika Strandén

Mikkelin raviradalla ei ajeta kilpaa perjantaina.
Mikkelin raviradalla ei ajeta kilpaa perjantaina.

Mikkelin perjantaiset lounasravit siirtyvät ajettavaksi Lappeenrantaan. Syynä on tallikaarteessa oleva routavaurio, jonka korjautumista perjantaiksi ei voi taata. Mikkelin raviradan tallikaarre on ollut paikka, jossa on usein pulmia keväisin.

— Toivottavasti toiseksi viimeistä kertaa, toteaa Mikkelin raviradan toimitusjohtaja Kari Tiainen.

Mikkelin raviradan kavioura menee remonttiin vuoden 2019 St Michel-ravien jälkeen.

— Rata on muuten erinomaisessa kunnossa, mutta tallikaarteessa on muutaman kymmenen metrin matkalla alue, joka hyllyy. Sitä ei myöskään pysty järkevästi kiertämään, joten oli parempi siirtää ravit, Tiainen jatkaa.

Säät ovat aiheuttaneet ravien siirtoja ja peruuntumisia kevään mittaan. Toissa viikolla Lappeenrannan ja Kaustisen ravit peruttiin ja Kouvolan ravipäivä siirrettiin ajettavaksi Vermossa.

Mikkelissä ravataan seuraavan kerran sunnuntaina toukokuun 6. päivä. Alunperin ravit piti järjestää lauantaina T76-kierroksena, mutta Finlandia-ajon siirryttyä lauantaille vaihtoivat Mikkelin ravit paikkaa. Rata on silloin varmasti kunnossa, Tiainen sanoo.

— Routavauriokohdassa voisi tapahtua nopeaa parantumista nytkin, mutta koska se ei ole varmaa, siirsimme ravit. Halusimme kuitenkin tarjota hevosille kilpailupäivän, joten raveja ei siksi peruttu, Tiainen sanoo.

Ensi perjantaina ravikalenterissa oli paikka myös raveille Kuopion Sorsasalossa. Iltaravit peruuntuivat kuitenkin vähäisen hevosmäärän takia.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet