Mikkeliläinen Joonas Ahola suunnisti 18. sijalle opiskelijoiden MM-kisoissa

Ahola oli sprinttisuunnistuksen paras suomalainen.

Sakari Kekki

Joonas Ahola sai hyvää kokemusta kansainvälisen tason sprinttisuunnistuksesta opiskelijoiden MM-kisoissa.

Kuortaneen Urheiluopiston isännöimät opiskelijoiden MM-kisat jatkuivat torstaina sprintillä, joka suunnistettiin Seinäjoen keskustan kupeessa.

Mikkeliläinen Joonas Ahola sijoittui miesten sprintissä parhaana suomalaisena 18:nneksi. Aholan aika neljän kilometrin ja 21 rastin radalla oli 14.43,7. Muista suomalaisista Eetu Savolainen oli 25:s, Lauri Nenonen 33:s ja Anton Kuukka 43:s.

Kilpailun voitti Uusi-Seelannin Tim Robertson ajalla 13.44,2. Toinen oli Norjan Trond Einas Moen 13.52,1 ja kolmas Austaralian Henry Mcnulty 14.08,3. Robertsonia pidetään yhtenä maailman parhaista sprinttisuunnistajista ja häntä povataan mitaleille myös Latvian MM-kisoissa elokuun alussa.

Aholan suunnistus alkoi mitalivauhdilla. Ahola johti kilpailua kolmosrastilla ja oli vielä kolmantena viidennellä rastilla noin kilometrin kohdalla.

— Tiistain viestissä aloitin liian hiljaa. Siitä opin sen, että heti täyttä omaa vauhtia. Alku oli helpohkoa ja pääsin hyvään rytmiin, Ahola totesi.

Kuudennelle rastille Ahola hieman takelsi reitinvalinnassa ja 12 sekunnin viive pudotti sijoituksen kymmenenneksi.

Loppumatka ilman virheitä

Loppumatkalla Ahola ei tehnyt mitään virhettä, mutta suunnistuksen sujuvuus hankalissa paikoissa oli sen verran hidasta, että usealla rastinvälillä ero kärkeen lisääntyi 2—5 sekunnilla.

— Rata vaikeutui ja huomasi, että sprintin kokemus on liian vähäistä. Jyrkät käännökset, kiihdytykset, hidastukset olivat minulle pahoja. Rutiinin puute näkyi, Ahola sanoi.

Juoksukunto riitti maaliin asti. Viimeiset lyhyet välit Ahola viiletti voittajan kanssa samaa vauhtia.

— Juoksu tuntui koko matkan helpolta. Vaativilla väleillä ei vaan pystynyt koko kapasiteettia käyttämään. Nyt on hyvä valmistautua lauantain viestiin. Metsäsuunnistus on kuitenkin se minun omin juttuni, Ahola kertoi.

Naisten sprintissä kultaan suunnistis Unkarin Virág Weiler. Hopea meni Sveitsin Martina Ruchille ja pronssi Puolan Aleksandra Hornikille.

Neljänneksi sijoittunut Suomen Aleksandra Enlund jäi mitalista vain 2,4 sekuntia. Jasmina Rantala oli 29:s, Sanni Kivelä 42:s ja Katja von Schoultz 51:s.

Kommentoidut