Jalkapallon Ykkösen sarjakausi pelataan loppuun: MP isännöi suunnitellusti lauantaina VPS:ää, päätöspeli on seuraavan viikon sunnuntaina Oulussa

Palloliitto: Otteluita ei enää tämän jälkeen koko joukkueeseen tai sen merkittävään osaan kohdistuvan koronakaranteenin johdosta siirretä.

Vesa Vuorela

Ykkösen sarjakausi viedään loppuun. Arkistokuva on MP:n ja Gnistanin kohtaamisesta lokakuun alusta.
Ykkösen sarjakausi viedään loppuun. Arkistokuva on MP:n ja Gnistanin kohtaamisesta lokakuun alusta.

Palloliiton hallitus päätti torstai-iltana, että jalkapallon Ykkösen sarjakausi pyritään pelaamaan loppuun.

Palloliiton ilmoituksen mukaan sarjan viimeinen kierros pelataan otteluohjelman mukaisesti lauantaina 31.10. Mikkelin Palloilijat kohtaa silloin kotonaan Vaasan Palloseuran.

Koronatapausten takia aiemmin siirretyt ottelut pelataan marraskuun ensimmäisellä viikolla. Keskiviikkona 4.11. on ohjelmassa ottelu VPS–KTP, ja sunnuntaina 8.11. pelataan vielä kamppailut AC Oulu–MP ja FF Jaro–KTP.

Ykkösen viimeisillä ottelukierroksilla taistellaan yhä niin sarjanoususta ja sarjasta putoamisesta.

AC Oulu johtaa sarjaa 44 pisteellä ennen KTP:tä (41) ja FF Jaroa (41). KTP:llä on jäljellä kolme ottelua, AC Oululla ja FF Jarolla kummallakin kaksi. Voittaja nousee Veikkausliigaan ja toiseksi sijoittunut karsii noususta liigan toiseksi heikointa vastaan.

Ykkösen häntäpäässä Gnistanista (22) ja AC Kajaanista (20) toinen putoaa ensi kaudeksi Kakkoseen. Kummallakin on yksi ottelu pelaamatta.

Liitto tarkensi perusteita. joilla sarja voidaan keskeyttää

Palloliiton liittohallitus tarkensi torstaina perusteita, joilla kilpailu voidaan keskeyttää.

Otteluita ei enää tämän jälkeen koko joukkueeseen tai sen merkittävään osaan kohdistuvan koronakaranteenin johdosta siirretä, vaan mikäli koronasta johtuvia ottelusiirtotarpeita tulee, sarja päätetään kokonaisuudessaan, ja sarjasijoitukset lasketaan suhteellisten pisteiden perusteella aiemmin päätettyjen määräysten mukaisesti.

Laskennan perusteena ovat kunkin seuran päättämishetkellä pelaamat ottelut.

Liigakausi päättyy runkosarjaan, HJK käytännössä jo mestari

Kotimainen pääsarja eli Veikkausliiga sen sijaan päätti torstaina, että kausi päättyy runkosarjaan. Näin ollen suunnitellut ylä- ja alajatkosarjat jäävät pelaamatta.

Liigan viimeinen ottelukierros pelataan ensi keskiviikkona.

Mestaruudessa on äärimmäisen vahvasti kiinni HJK.

KuPS voi vielä nousta tasapisteisiin HJK:n kanssa, mutta helsinkiläisten maaliero on niin paljon parempi kuin kuopiolaisilla, että KuPS:n nouseminen mestariksi vaatisi siltä murskavoittoa ja sen lisäksi HJK:lta rökäletappioita.