Veteraanien ampumahiihdosta mestaruuksia Mikkeliin ja Kangasniemelle

Veteraanien ampumahiihdon SM-kilpailut sujuivat mikkeliläisittäin ja kangasniemeläisittäin mainiosti. Marko Pekuriselle kolme kultaa.

Viikonloppuna Imatralla järjestetyt veteraanien ampumahiihdon SM-kilpailut toivat mitaleja Mikkeliin ja Kangasniemelle. Olosuhteet olivat vaikeat varsinkin sunnuntaina ja kilpailulatu oli pituudeltaan 1,3 kilometriä.

Perjantai-illan viestissä Mikkelin Hiihtäjien kolmikko Risto Haikonen, Markku Reponen ja Marko Pekurinen voittivat Suomen mestaruuden M150-sarjassa.

Lauantain pikakilpailussa Pekurinen jatkoi vauhdikasta menoaan ja voitti mestaruuden M45-sarjassa. Pekurinen ampui vain yhden sakon ja eroa toiseksi tulleeseen Halikon Hakoniskojen Pasi Saastamoiseen kertyi 1.42.

Haikonen voitti SM-hopeaa M50-sarjassa. Haikonen kävi tiukkaa taistelua Ahveniston Ampumahiihtäjien Arto Hakalan kanssa. MH:n Tuula Hyytiäinen sai SM-pronssia N40-sarjassa. Hyytiäinen ampui kilpailussa vain yhden sakon. Reponen sijoittui kuudenneksi M55-sarjassa. Kangasniemen Kalskeen Seppo Kemppainen oli kymmenes M70-sarjassa.

Sunnuntain normaalimatkan kilpailu kisailtiin tuulisessa ja sateisessa säässä. Pekurinen jatkoi viikonlopun loistokkaita suorituksiaan ja voitti viikonlopun kolmannen kultamitalin M45-sarjassa.

Myös Haikonen onnistui hyvin ja voitti Suomen mestaruuden M50-sarjassa. Kangasniemen Kalskeen Seppo Kammonen voitti mestaruuden M70-sarjassa. M80-sarjassa Kalskeen Jorma Korhonen saavuttu SM-pronssia. N40-sarjassa Hyytiäinen oli neljäs ja M55-sarjassa Reponen 13.