Vadim Pereskokov on vakuuttanut Jukureissa — Jatkohalujakin on ilmassa, mutta seura ei kommentoi ensi kautta

Venäläishyökkääjän sopimuksessa on optio ensi kaudesta.

Vadim Pereskokov on nakutellut hyvät tehopisteet Jukureissa.

Jukurien viime otteluiden näkyvin pelaaja on ollut venäläinen Vadim Pereskokov. Ilvestä vastaan tehot 1+2 nakutellut laitahyökkääjä on ottanut vahvan roolin Jukureissa.

— Vadim on ollut meille arvokas pelaaja. Hän tuo yllätyksellisyyttä ja myös tehokkuutta, valmentaja Juuso Hahl luonnehtii 33 ottelussa tehot 12+10=22 tehnyttä moskovalaista.

Hahl kehuu erityisesti Pereskokovin laukausta, jota hyökkääjä tosin voisi käyttää myös enemmän.

— Vielä kun ylivoimalla veto lähtisi suoraan syötöstä herkemmin, niin maaleja olisi kasassa enemmän. Vadimin maalit ovat tulleet paljon suoraan luistelusta. Hän ei tee maaleja ronkkimalla, vaan laukomalla, mikä kertoo hänen kyvyistään, Hahl kertoo.

Juttu kulkee kopissakin

Hyökkääjä on sopeutunut hyvin myös Mikkeliin, vaikka englanti ei vielä sujuvasti taivukaan.

— On tärkeää, että Vadim otti kielen asiakseen. Hänelle ja A-nuorten tshekkipojalle Tomas Zemanille on järjestetty kielituntejakin, Hahl sanoo.

— Miten muuhun elämään sopeutuu, merkitsee jopa enemmän kuin pelitaidot. Jos ei sopeudu, jäävät taidotkin käyttämättä, tiivistää Hahl.

Sosiaalinen persoona on ottanut hyvin paikkansa Jukurien joukkueessa.

— Kyllähän juttu toimii puolin ja toisin. On hienoa, että Vadim tulee juttelemaan, vaikka sujuvasti kieli ei vielä taivukaan. Hän haluaa oppia ja on päässyt joukkueeseen sisään hyvin, sanoo hyökkääjä Joonas Kalliola.

Jatkohaluja olisi

Hahlin mukaan Pereskokov haluaa myös jatkaa Jukureissa, ja luonnollisesti valmennusjohtokin miehen joukkueessa haluaisi pitää. Pereskokov siirtyi Moskovan TsSKA:sta Jukureihin 1+1-vuotisella sopimuksella, johon sisältyi koeaika.

Jukurien urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari on vaitonainen kysyttäessä option käyttämisestä ja siitä, onko optio seuran vai pelaajan.

— Seura tiedottaa asiasta oman linjansa mukaisesti. Emme kommentoi keskeneräisiä asioita, Holtari toteaa.

Pereskokovinkin nimi on vilahdellut siirtohuhuissa. Holtari kuitenkin toteaa, että hyökkääjän siirto ei ole ajankohtainen.

— Ei ole tällä hetkellä näkyvissä, että Pereskokov olisi menossa muualle.