Jumbofinaalista kolmen pisteen voitto — Sami Rajaniemelle harvinainen nollapeli

Ottelu kääntyi Jukureille kolmannessa erässä.

Mikko Rahikainen

Jesper Piitulainen löi alkutahdit Jukurien voitolle laukomalla avausmaalin toisessa erässä.
Jesper Piitulainen löi alkutahdit Jukurien voitolle laukomalla avausmaalin toisessa erässä.

Mikkelin Jukurit sai Liigan jumbofinaalissa vastaansa Risto Dufvan luotsaaman Vaasan Sportin. Dufvan ensivierailu Mikkelissä Sportin kanssa kääntyi kotijoukkue Jukureille 5–0 (0–0,1–0, 4–0) -lukemin. Samalla ottelusta tuli Jukureille ensimmäinen kolmen pisteen voitto joulukuun puolenvälin jälkeen.

— Tämä on se syy, miksi itse osaksi pelaan jääkiekkoa. Tätä fiilistä ei saa mistään purkista, kun joukkueen kanssa yhdessä voitetaan peli, kun on ollut pitkään vaikeaa, totesi ensimmäisen nollapelinsä lähes kolmeen vuoteen torjunut Sami Rajaniemi.

Rajaniemi itse vitsaili edellisen nollapelinsä tulleen vuonna 1998 Naganossa.

— Tässä on pari kautta ollut hiljaisempaa ja kirous on ollut päällä, mutta onneksi saatiin nyt kirous murrettua.

— Erittäin tärkeä ja hieno voitto meille. Kaksi erää oli tasaista ja viimeinen erä puserrettiin pikkaisen lisää ja mentiin ohi.

Piitulainen vei Jukurit johtoon

Liigan kahden hännänhuipun kohtaamisessa ei kahdessa ensimmäisessä erässä maaleilla juhlittu, vaikka molemmilla oli paikat maalintekoon. Jukurien mainiosta avauserästä jäi puuttumaan vain avausmaali. Erän paras maalintekopaikka tosin oli Sportilla, kun vaasalaiset pääsivät vastaiskuun pitkän Jukurihyökkäyksen jälkeen.

Jukurit avasi ottelussa maalinteon komealla ylivoimamaalilla toisessa erässä. Jesper Piitulainen pääsi laukomaan kiekon vapaasti maaliin, kun ylivoimaa oli ehtinyt kulua vain 10 sekuntia.

— Siinä supistiin, että omissa ei ainakaan soi, suostui Piitulainen paljastamaan ennen aloitusta käydystä keskustelusta.

Jukurit puolusti hyvin

Sport sai erän loppupuolella otteen, kun Jukurit sai kaksi peräkkäistä jäähyä. Sport painoi päälle, mutta mikkeliläisten puolustus maalivahti Rajaniemien johdolla kesti.

— Joukkue puolusti tosi hyvin, alivoimalle kiitos. Se toimi hyvin ja äijät blokkaisi kiekkoa. Sen se voittaminen vaatii, totesi Rajaniemi.

Jukurit ratkaisi ottelun kolmannen erän puolessa välissä kahdella nopealla maalilla. Hanakasti maalille ottelun ajan ajanut Martin Dzierkals toi kiekon maalille ja maskissa ollut Joonas Kalliola iski kauden ensimmäisen maalinsa.

20 sekuntia myöhemmin kiekko karkasi Sportin puolustukselta Jukurien puolustuspään aloituksessa. Vadim Pereskokov ehti ensimmäisenä kiekkoon ja hyökkäykseen mukaan noussut Miika Roine viimeisteli varmasti.

Joukkue puolusti tosi hyvin, alivoimalle kiitos. — Sami Rajaniemi

Loppulukemat iskivät ylivoimalla Charles Sarault ja Pereskokov.

Sportin polttoaine loppui

Sportilla oli kolmas peli viiteen päivään ja Dufva totesi polttoaineen loppuneen joukkueeltaan Mikkelissä kesken.

— Kotijoukkue oli parempi tänään. Toisessa erässä oltiin hyvin pelissä mukana, mutta oltaisi tarvittu energisoiva maali.

Jukurien valmentaja Marko Kauppinen ei yltynyt voitto-ottelunkaan jälkeen runsassanaiseksi.

— Pitkästä aikaa kolmen pisteen voitto, iso juttu. Tänään erikoistilanteet toimivat, ja niihin on kiinnitetty huomiota, mutta ne ovat iso tätä peliä.

Näin pelattiin

1. erä: maaliton

Jäähyt: 9.23 Jukurit joukkuerangaistus (Mika Partanen) 2 min.

2. erä: 25.10 Jesper Piitulainen (Aleksandr Jakovenko, Teemu Henritius) 1–0 yv, vm..

Jäähyt: 25.00 Sport joukkuerangaistus (Niko Kuiri) 2 min, 32.02 Charles Sarault J 2 min, 34.55 Jakovenko J 2 min.

3. erä: 48.33 Joonas Kalliola (Martins Dzierkals) 2–0, 48.54 Miika Roine (Vadim Pereskokov) 3–0, 57.39 Sarault (Pereskokov, Jakovenko) 4–0 yv, 59.39 Pereskokov (Sarault, Roine) 5–0 yv, sr.

Jäähyt: 46.05 Juho Tommila S 2 min, 49.56 Samuli Piipponen J 2+2 min, 55.47 Jared Wilson S 2 min, 58.42 Erik Riska S 2 min, 59.39 Wilson S 2 min.

Jäähyt yhteensä: Jukurit 5x2 min = 10 min, Sport 5x2 min = 10 min.

Maalivahtien torjunnat: Sami Rajaniemi Jukuri t6+9+4=19, Niko Hovinen Sport 5+7+5=17.

Erotuomarit: Aaro Brännare, Juho Ylä-Rotiala (Jere Koskela, Tommi Niittylä).

Yleisöä: 3 091.