Jessica Kähärä huimassa hyppyvireessä — EM-kisojen tulosrajakin meni rikki

Kilpaveikkolainen paransi ennätystään myös 60 metrin aidoissa.

Vesa Vuorela

Jessica Kähärä paransi ennätyksiään sekä pituushypyssä että 60 metrin aidoissa Hippoksen hallikisoissa.
Jessica Kähärä paransi ennätyksiään sekä pituushypyssä että 60 metrin aidoissa Hippoksen hallikisoissa.

Mikkelin Kilpa-Veikkojen Jessica Kähärä, 17, oli hyvässä vireessä lauantaina Jyväskylän hallikisoissa. Kähärä ponkaisi pituudessa ennätyksellään 632 ja paransi kahdesti ennätystään myös 60 metrin aitajuoksussa.

Aidoissa Kähärä juoksi ajan ensin alkuerissä 8,46 ja sitten loppukilpailussa 8,42. Kähärän ennätys ennen Jyväskylän startteja oli 8,54.

— Alkueräjuoksussa jouduttiin odottelemaan starttia ja lähtö oli tahmea. Toisessa juoksussa sekosin matkalla vähän rytmistä, mutta silti tuli ennätys, Kähärä kertoi Suomen Yleisurheiluliiton sivuilla.

Aidat voitti HIFK:n Matilda Bogdanoff ajalla 8,16.

Pituudessa kaikkien aikojen kolmas

Aitajuoksun jälkeen Kähärä siirtyi pituushyppypaikalle, jossa hän testasi hieman uudistettua hyppytekniikkaansa ja voitti kilpailun komealla ennätyksellä 632.

Tulos vie Kähärän 19-vuotiaiden kaikkien aikojen hallitilastossa kolmanneksi. Se rikkoo myös ensi kesän 19-vuotiaiden EM-kisojen tulosrajan. Sarjan kaksi parasta hyppyä kantoivat 622 ja 632.

— Juoksu kulki hyvin. Huomasin jo aitoja juostessa, nyt on hyvin säpinää jaloissa. En silti odottanut, että ennätys olisi näin paljon parantunut, Kähärä totesi.

Jyväskylän Kenttäurheilijoihin Mikkelin Kilpa-Veikoista siirtynyt Viljami Kaasalainen voitti 200 metriä ennätyksellään 22,03.