Jessica Kähärälle kultaa kauden päätteeksi — Juvan keihäspojat heittivät pistesijoille

Kähärällä kolmen mitalin SM-viikonloppu Porvoossa.

Sakari Kekki

Jessica Kähärä loikki parhaallaan 12,71 ja voitti toisen Suomen mestaruutensa.
Jessica Kähärä loikki parhaallaan 12,71 ja voitti toisen Suomen mestaruutensa.

Kolmiloikan N19-sarjan kultamitali kruunasi Jessica Kähärän nuorten SM-kisat Porvoossa sunnuntaina.

Mikkelin Kilpa-Veikkojen Kähärä loikki parhaallaan 12,71 voittaen neljällä sentillä Kuivasjärven Auran Ella Nisulan. Kolmas oli Naantalin Löylyn Siri Savolainen 12,55.

Olin jo tosi väsynyt. Sai taistella ihan kunnolla voiton eteen. — Jessica Kähärä

Perjantaina Kähärä voitti Porvoossa korkeuden ja oli 100 metrin aidoissa toinen.

Kähärä oli kilpailun jälkeen helpottunut. Viime viikkojen matkustelu ja useat kovat kilpailut tuntuivat jaloissa.

— Olin jo tosi väsynyt. Sai taistella ihan kunnolla voiton eteen. Oli sinänsä hyvä, että kisasta tuli tasainen. Sain siitä lisätsemppiä ja puhtia yrityksiini.

— Kisat ovat tältä kesältä tässä. Nyt voi hyvillä mielin lähteä ylimenokauteen. Samat lajit säilyvät ohjelmassa edelleen. Päälajia en ole vielä valinnut, Jyväskylässä Sildin lukiossa kolmannen luokan aloittanut Kähärä kertoi.

Kilpa-Veikkojen Inka Puumalainen sijoittui kolmiloikassa kahdeksanneksi ennätystuloksellaan 12,09. Aiempi ennätys parani 22 sentillä.

Aada Miskala oli N19-sarjan 3000 metrillä kahdeksas ajalla 11.17,46.

Pistesijoja Juvalle keihäänheitossa

Juvan Urheilijoiden Panu Auvinen sijoittui M22-sarjan keihäässä viidenneksi tuloksella 68,42. Auvisen kauden paras tulos on 68,99 ja ennätys viime kesältä 69,87.

— Pikku harmitus on päällä. 70 metriä lähdin ylittämään, enkä siihen pystynyt. Kesä on ollut aika vaisu. Kunnon harjoittelua en ole oikein päässyt tekemään nilkan ja olkapään reistailujen takia.

— Kun treeneissä joutuu varomaan, niin tekniikka kehittyy väärään suuntaan ja sitä on sitten hankala korjata. Onneksi nyt suunta tuntuu jo paremmalta, Auvinen sanoi.

Seurakaveri Topi Julkunen oli viides M19-sarjan keihäässä. Julkusen paras heitto kantoi 61,73. Kaksi muuta mitattua heittoa jäivät alle 60 metrin.

— Voimat olivat jotenkin kateissa. Jalat eivät toimineet ollenkaan. Ei tässä pettynytkään osaa olla. Jotenkin osasin odottaa alkuviikon kuumeilun jälkeen, ettei hyvää tulosta tule. Halusin kuitenkin tulla heittämään, kun on SM-kisa kyseessä, Julkunen totesi.

Ristiinan Urheilijoiden Matias Taavitsainen juoksi M19-sarjan 200 metrin alkuerässä ennätyksensä 23,78. Erien yhteisajoissa Taavitsainen oli 25:s.