Mikkelin Luistelijat järjestää taitoluistelun Crystal cupin toistamiseen kuluvana vuonna — Ajankohdan muutos harmittaa mikkeliläisiä

Taitoluisteluliiton kalenteri meni uusiksi ja kisat siirtyivät loppiaiselta tulevaan viikonloppuun.

Mari Koukkula

Henriikka Honkanen ja lähes parikymmentä muuta Mikkelin Luistelijoiden taitoluistelijaa nähdään kotijäällään toistamiseen kuluvana vuonna Crystlal cupissa.
Henriikka Honkanen ja lähes parikymmentä muuta Mikkelin Luistelijoiden taitoluistelijaa nähdään kotijäällään toistamiseen kuluvana vuonna Crystlal cupissa.

Taitoluistelun kansainvälinen Crystal cup järjestetään viikonloppuna Mikkelissä toistamiseen kuluvan vuoden aikana. Perinteisesti kilpailut Mikkelin jäähalleissa on järjestetty loppiaisen aikaan ja siihen Mikkelin Luistelijat oli tälläkin kertaa varautunut. Asiasta oli ehditty sopia jo Mikkelin Jukurienkin kanssa, etteivät pelit ja taitoluistelut olisivat osuneet päällekkäin.

— Taitoluisteluliiton kalenteri meni uusiksi, emmekä voineet pitää kisoja tutulla paikalla, kertoo kilpailunjohtaja Oskari Valtola.

Taitoluistelu-liiton kalenteri meni uusiksi, emmekä voineet pitää kisoja tutulla paikalla. — Oskari Valtola

— Harmittaahan se. Toivottavasti saamme paikan takaisin taas seuraavalla kerralla.

Ilman kisoja on vaikea harrastaa

Luistelijoissa ei kuitenkaan käynyt mielessä luopua tällä erää kisoistaan.

— Iso urakkahan se on kohtuu pienelle seuralle järjestää kahdet isot kisat näin lyhyellä aikavälillä. Halusimme pitää kilpailut, sillä ilman kisoja on aika vaikeaa taitoluistelua harrastaa.

— Kiirettä on pitänyt, eikä kaikkia asioita ole vieläkään taputeltu. Uskon kuitenkin, että saamme taas hyvä kisat aikaiseksi, sanoo Valtola.

Loppiaisen ajan kilpailujakaan Mikkelin luistelijoissa ei ole unohdettu.

— Järjestämme tuolloin pienemmät kilpailut tähtisarjalaisille.

Kilpailijoita runsaat 300

Edelliskerrasta viikonlopun kilpailut poikkeavat myös siten, että ne ovat kaksipäiväiset kolmen päivän sijaan. Molemmat kisapäivät, jotka alkavat kello 7.00. venyvät pitkiksi. Lauantaina kilpailujen on odotettu päättyvän kello 22. ja sunnuntaina kello 20.–21.

Kilpailijoita on tulossa reilut kolmisensataa, kun viime tammikuussa heitä olit 470. Kansainvälisyyttä tapahtumaan tuovat venäläisluistelijat.

— Yksistään liiton seniorien ja juniorien valintakisaan on tulossa satakunta luistelijaa. Pikkaisen jouduimme karsimaan muista sarjoista tulijoita, kertoo Valtola.

Työnteon tulos nähdään nyt

Senioreissa nähdään jäällä miehissä Kuopion Taitoluistelijoiden Benjam Papp, joka on hallitseva juniorien Suomen mestari.

Naisten kisaan on ilmoittautunut mukaan Helsingin Luistelijoiden Nelma Hede ja Oona Ounasvuori, Tikkurilan Taitoluisteluklubin Jade Rautiainen ja naantalilaisen VG-62:n Sallianna Ötzturk.

Mikkelin Luistelijoita kotijäällä nähdään lähemmäs parikymmentä A-junioreissa kisaavan SM-hopeamitalistin Lauri Lankilan johdolla. Mukana on joitakin uusia seuran ulkopuolelta tulleita taitoluistelijoita.

— Kesä ja syksy on tehty hyvin töitä. Monelle Crystal cup on ensimmäinen kisa tällä kaudella. On uudet ohjelmat ja niin edelleen. Toivottavasti kaikki saavat hyviä onnistumia, ennakoi Valtola.