JPS vei Bandyliigan pronssimitalit jatkoajalla — Artem Shekhovtsovin neljä maalia eivät riittäneet

Pronssiottelua väännettiin Hänskissä pidemmän kaavan mukaan.

Mikko Rahikainen

Kampparien Artem Shekhovtsov teki jäällä mitä tahtoi. Se ei kuitenkaan riittänyt tuomaan Kamppareille mitaleja.
Kampparien Artem Shekhovtsov teki jäällä mitä tahtoi. Se ei kuitenkaan riittänyt tuomaan Kamppareille mitaleja.

Bandyliigan pronssiottelusta Mikkelin Kampparien ja Jyväskylän Seudun Palloseuran välillä tuli varsinainen trilleri. Mitalien kohtalo ratkesi lopulta jatkoajalla, kun Kampparien kasvatti Nikke Tuhkanen iski Jyväskylän Seudun Palloseuralle voiton 102. minuutilla. Ottelu päättyi lukemiin 4—5 (2—2, 2—2, 0—1).

Avausjaksolla Artem Shekhovtsov avasi ottelun maalihanat, mutta JPS:n Riku Hämäläinen kuittasi osuman välittömästi 22. minuutilla. Saku Hämäläinen vei Kampparien puolustusvirheen jälkeen JPS:n johtoon, mutta Shekhovtsov tasoitti pelin vielä ennen taukoa.

Toista jaksoa JPS hallitsi ja siirtyi kahden maalin johtoon Atte Hännisen ja Lasse Tammilehdon osumilla. Paikkoja oli useampaankin osumaan, mutta Kamppari-vahti Eetu Sviili piti torjunnoillaan isäntien toiveet elossa. Kampparit pääsi laukomaan ensimmäisen kerran toisella jaksolla vasta noin 20 minuutin pelin jälkeen.

Artem Shehkovtsov osui jälleen kahdesti, tällä kertaa 78. ja 79. minuuteilla. Kaksi yläkulmalaukaukseen päättynyttä yksilösuoritusta tasasi lukemat. Voitto-osumakin oli lähellä, mutta Juho Liukkosen laukaus kolahti tolppaan viisi minuuttia ennen päätöstä.

— Olimme kahdessa viime ottelussa liikaa Artemin varassa. Hän ei saanut muilta apuja, kuittasi Kampparien päävalmentaja Antero Levänen tappion syyt.
— Näin tasaisessa pelissä paikat pitää käyttää hyväksi. Me emme sitä tehneet. Kaveri teki yhden enemmän ja lopputulos on tämä, myönsi Levänen.

JPS:n joukkueesta löytyy useita mikkeliläistaustaisia pelaajia. Tuhkasen lisäksi Jaakko Manninen, Sampsa Purhonen ja pronssia torjunut maalivahti Iikka Lempinen ovat saaneet jääpallo-oppinsa Kamppareissa. Myös JPS:n joukkueenjohtaja Toni Laatanaho on kotoisin Mikkelistä.

Ville Niskanen

Ville Niskanen