Nuoret pelaajat nousivat ratkaisijoiksi, kun MP otti tärkeän voiton

Gnistan kaatui Urheilupuistossa. Putoamisviiva jäi nyt seitsemän pisteen taakse.

Vesa Vuorela

Pirteästi pelannut Topi Keskinen palkittiin MP:n parhaana pelaajana. Tästä tilanteesta pallo vietiin pilkulle, kun Joonas Salmi kaatoi Keskisen.
Pirteästi pelannut Topi Keskinen palkittiin MP:n parhaana pelaajana. Tästä tilanteesta pallo vietiin pilkulle, kun Joonas Salmi kaatoi Keskisen.

Mikkelin Palloilijat venytti rakoaan Ykkösen putoamistaisteluun, kun helsinkiläinen Gnistan kaatui Urheilupuistossa 3–1 (2–1) -lukemin. MP:n valmentaja Juha Pasojallakin oli ottelun jälkeen aihetta hymyyn, kun MP otti kauden toisen kotivoittonsa.

– Tärkeät pisteet ja se, että miten me se saatiin vähän vaikeiden lähtökohtien kautta. Meillä oli paljon tärkeitä poissaoloja, Pasoja sanoi.

– Olen todella ylpeä siitä, miten pojat pelasivat.

MP sai otteluun hyvän lähdön, kun Topi Keskinen hankki rangaistupotkun heti avausjakson alkuun. Antti-Ville Räisänen viimeisteli varmasti pilkulta johto-osuman. Rankkarin hankkinut Keskinen pelasi vasemmalla laidalla kesän parhaan ottelunsa.

– Topi Keskinen pelasi varmasti tähän asti elämänsä parhaan ottelun, antoi Pasoja kiitosta 17-vuotiaalle pelurille.

MP puolusti hyvin

Loppukaudesta pelaajamarkkinoilta vahvistunut Gnistan kuittasi mikkeliläisten maalin nopeasti. Hidetoshi Wakui murtautui rangaistusalueella mikkeliläispuolustajien välistä maalin tekoon.

MP:n kärjessä pelannut Toni Tahvanainen vei hyvällä venytyksellään MP:n kuitenkin avausjaksolla vielä johtoon.

Toisella jaksolla MP puolusti hyvin ja luotti vastahyökkäyspelaamiseen. MP:n takana sarjataulukossa majailevalla helsinkiläisryhmälle pisteet olisivat olleet tärkeät tästä ottelusta, mutta satunnaisia painostusvaiheita lukuun ottamatta MP:llä ei ollut hätää. Gnistan sai ottelussa kymmenen kulmapotkua, jotka MP selvitti kunnialla.

Olen todella ylpeä siitä, miten pojat pelasivat. — Juha Pasoja

– Puolustettiin rangaistusalue hyvin ja päästiin hyvin vastahyökkäyksiin. Oli ajatuksena, että päästään juoksuttamaan vastustajan puolustajia. He eivät ole parhaimmillaan, kun joutuvat juoksemaan omaa maalia kohtia, kertoi Pasoja.

Vesa Vuorela

Toni Tahvanainen vei hyvällä venytyksellään MP:n taukojohtoon.
Toni Tahvanainen vei hyvällä venytyksellään MP:n taukojohtoon.

Forsell onnistui maalinteossa

Helpottavan 3–1 -maalin pääsi tekemään kentälle vaihdettu Niila Forsell, joka onnistui ensimmäistä kertaa edustusjoukkueen riveissä maalinteossa. 18-vuotiaalla Forsellilla on ollut kauden aikana hyviä maalipaikkoja muissakin otteluissa, joten tuuletus oli jo valmiiksi mietittynä. Nyt Räisänen tarjoili miehelle paikan maalin eteen, josta Forsell ei erehtynyt.

– Hyvältä tuntuu. Olen päässyt pelaamaan aika paljon pelejä vaihdosta, ja lopussa on tullut aina paikkoja, mutta kiva, että nyt meni, maalintekijä totesi.

– Meillä on nyt pari hyvää peliä alla. Pallollinen pelaaminen on mennyt joukkueella eteenpäin. Olemme saaneet nyt enemmän maalipaikkoja, niin uskon, että napsitaan loppukaudesta enemmän pisteitäkin.

Suomalaisvoimin

MP on edellisen kerran juoksuttanut otteluun avauskokoonpanon pelkästään suomalaisia pelaajia kymmenen vuotta sitten.

– On helppoa olla valmentaja, kun on vain 11 tervettä miestä. Kaikki ansaitsi kyllä paikkansa tänään, totesi Pasoja.

MP jatkaa otteluitaan heti sunnuntaina kotikentällä, kun vastaan tulee SJK Seinäjoelta.

– En tiedä tuleeko kokoonpanoon hirveästi muutoksia, kun pojat palautuu hyvin. Ehkä taktiikkaa vähän muutetaan, Pasoja sanoi.

Näin pelattiin 3–1 (2–1)

MP–Gnistan

Maalit: 8. Antti-Ville Räisänen 1–0 rp., 17. Hidetoshi Wakui 1–1, 27. Toni Tahvanainen 2–1, 83. Niila Forsell 3–1.

Kokoonpanot: MP: Jonne Uronen; Yassin Daoussi, Reetu Räsänen; Iiro Äijö, Matti Kohonen; Juuso Tarvainen, Antti-Ville Räisänen; Jiri Haikonen, Aatu Manninen, Topi Keskinen (89. Leevi Leinonen); Toni Tahvanainen (79. Niila Forsell).

Gnistan: Tomi Maanoja, Ilmari Hieta Cherif Ndiaye, Pauli Kuusijärvi, Nnaemeka Anyaemele; Joonas Salmi (62.Rony Huhtala), Bangaly Theodor Kouyate (v) (72. Joel Perovuo), Omar Jama, Lucas Morais; Douglas Cae, Hidetoshi Wakui (62.Saloum Faal).

Erotuomari: Mikko Juusola.

Yleisöä: 618.