Tommi Ekmark laukoi tasapelin Pallo-Kissoille

Voittokin olisi ollut otettavissa Klubi 04:n vieraana.

Taru Hokkanen

Miika Ekmarkilla oli paikka tehdä voittomaali aivan pelin lopulla. Hänen puskunsa kulmapotkusta suuntautui  hivenen ohi Klubi 04:n maalin.
Miika Ekmarkilla oli paikka tehdä voittomaali aivan pelin lopulla. Hänen puskunsa kulmapotkusta suuntautui hivenen ohi Klubi 04:n maalin.

Mikkelin Pallo-Kissojen tasapeliputki sai jatkoa Klubi 04:n vieraana jalkapallon Kakkosessa, kun molemmat onnistuivat maalinteossa kerran.

Tasainen ja vauhdikas ottelu tarjosi loppua kohden yhä enemmän maalitilanteita. Pallo-Kissat oli toisella jaksolla ehkä hieman hallitsevampi osapuoli, mutta viime minuuteilla molemmat joukkueet olivat hyvin lähellä voittomaalia. Miika Ekmark puski kulmapotkusta pallon vain hivenen ohi Klubi 04:n maalin kun taas kotijoukkue sai pallon Pallo-Kissojen maalin yläputkeen.

Vähän harmittaa tasapeli nytkin. Jäi semmoinen olo, että voitto oli otettavissa. — Janne Moilanen

— Vähän harmittaa tasapeli nytkin. Jäi semmoinen olo, että voitto oli otettavissa. Tämä oli aikamoinen parannus edellisestä vierailusta. 6–1 hävittiin tällä stadionilla viimeksi pari vuotta sitten, Pallo-Kissojen päävalmentaja Janne Moilanen sanoi.

— En olisi ehkä ennen peliä uskonut, että harmittaa näin paljon 1–1-tasapeli täällä. Laadukas joukkue oli vastassa ja minusta toisella jaksolla oltiin vähän parempia. Vastustaja ei niin paljoa päässyt palloon.

Kauas ei voittokaan jäänyt, mutta siitä huolimatta tunnelma oli positiivinen ottelun jälkeen mikkeliläisjoukkueessa.

— Kauden teemana on ollut, että näitä niin sanottuja suuria päästäisiin haastamaan ja jossain vaiheessa ehkä voitetaankin. PePO:a vastaan pelattu peli ja tämä ovat olleet hyviä matseja, summasi Moilanen.

Pallo-Kissat ei peruutellut

Pallo-Kissat ei lähtenyt otteluun peruuttelemaan, vaan yritti viedä kotijoukkueelta sen aseita kurinalaisella koko kentän prässipelaamisella.

— Ylhäältä prässääminen toimi tosi hyvin. Mietin, että onko se itsemurha tällä alustalla ja tällä isolla kentällä, mutta hyvin se toimi ja oli ihan hyvä esitys.

— Olen iloinen siitä, että jalka riitti suht’ koht’ hyvin 85 minuuttia. Sitten ei ehkä ihan jaksettu tehdä sitä hommaa enää. Se on raskas pelitapa. Pitää ennakoida hyvin ja metrejä tulee paljon, Moilanen totesi.

Kotijoukkueen maali syntyi keskialueelta annetun pitkän vapaapotkun jälkitilanteesta pallon jäätyä pyörimään maalin edustalle Pallo-Kissojen maalivahti Antti Lampisen torjunnan jälkeen.

”Tulihan se sieltä!”

Pallo-Kissat tasoitti Ville Teräsrannan saatua pallon mukaansa ja hän sai käännettyä sen rinnalle nousseelle Tommi Ekmarkille, joka laukoi sen ohi Klubi 04:n maalivahti Tuomas Pöyhösen. Maalia seurasi maalintekijän vapautunut tuuletus ja karjaisu: ”Tulihan se sieltä!”

— Ville siinä ensin yritti syöttää, mutta pallo jäi vähän jalkoihin. Toisella yrityksellä laittoi sitten sen läpi ja laitoin pallon alakulmaan rintapotkulla. Olisi pitänyt tehdä edellisissä peleissä ja kun nyt meni, niin kyllä se hyvältä tuntuu Tommi Ekmark kertasi maaliaan.

Näin pelattiin

Maalit: 24. Johannes Yli-Kokko 1–0, 52. Tommi Ekmark 1–1MiPK:n kokoonpano: Antti Lampinen; Jonne Porkka (Santeri Suutari), Miika Ekmark (v), Jaakko Teräsranta, Jarkko Heimonen (v); Aleksis Lehtonen, Keito Tonami, Antti-Pekka Kesonen, Ville Teräsranta (Rafael); Tommi Ekmark (Markus Brusila), Ville KirvesojaErotuomari: Matti Roth.Yleisöä: 146.