Kotietu on edelleen Kampparien omissa käsissä – LRK kaatui toisen jakson maaleilla

Kampparit kärsi loukkaantumisista LRK Tornion vieraana.

Jaakko Avikainen

Eetu Karhusen osuma sinetöi Kampparien vierasvoiton.
Eetu Karhusen osuma sinetöi Kampparien vierasvoiton.

Kampparien toive kotiedusta Bandyliigan puolivälieriin elää vahvasti. Viikonlopun tulokset tietävät sitä, että kotietu on omissa käsissä.

Kampparit käänsi kurssinsa Länsi-Rajan Konkareita vastaan ja nousi toisella jaksolla 1–4-voittoon. Kun samalla Jyväskylän JPS hävisi kotonaan Porin Narukerälle, on ratkaisun hetki ensi perjantaina: mikäli Kampparit voittaa JPS:n, ei hallitseva mestari nouse ohi vaikka se lauantaina kotonaan Porvoon Akilleksen löisikin.

Kun lisäksi ottelussa on panoksena neljäs sija, on hyvin todennäköistä että Kampparit ja JPS kohtaavat myös pudotuspeleissä. Kotiedun saavat joukkueet saavat valita vastustajansa, ja Kampparit ja JPS lienevät molemmat vähemmän mieluisia kohdattavia.

– Voisi sanoa, että onneksi Narukerältä tuli nyt apuja. Nyt on vaan palauduttava reissusta ja katsottava kohti perjantaita, Kampparien päävalmentaja Antero Levänen totesi.

Kolme loukkaantumista

Helppoa ei Kamppareilla ollut Haaparannassakaan, sillä Kampparit joutui pelaamaan ottelun loppuun vain yhdellä vaihtomiehellä.

– Ville Hämäläinen joutui jättämään pelin kesken saatuaan kolhun ja toisella jaksolla Alpo Kaartinen ja Jari Purovirta putosivat puolen minuutin sisään pois pelistä, ihmetteli Levänen.

Sarjajumbo LRK säikäytti siirtymällä johtoon, kun pitkän uransa tähän kauteen lopettava Pekka Hiltunen laukoi rankkarista ottelun avausmaalin.

– Rankkaritilanteessa pakka oli levällään loukkaantumisten takia. Järjestelimme kokoonpanoa uusiksi aikalisällä, ja takaiskumaali toimi jonkunlaisena herätyksenäkin meille, Levänen kertasi.

Kapeaksi käyneestä miehistöstä huolimatta Kampparit pystyi pelaamaan vahvan lopun ja 70. minuutilla tulleen tasoitusmaalin jälkeen peli kääntyi selkeästi vieraille.

– Meillä oli jo pari avopaikkaa ennen tasoitusta, joka helpotti peliä. Klaarasimme tämän vahvasti. Olimme kyllä hyvissä asioissa kiinni jo ensimmäisen puoliajan, mutta pallo jäi laittamatta maaliin, kiitti Levänen.

Hämäläisen, Kaartisen ja Purovirran loukkaantumisten laatu selviää alkuviikosta.

Runkosarjalle hyvä loppuhuipennus

LRK Tornio olisi voitolla noussut vielä uhkaamaan varkautelaisen WP 35:n pudotuspelipaikkaa, mutta nyt sauma jatkopeleihin on enää teoreettinen.

Bandyliigan viimeisellä viikonlopulla riittää vielä todenn, kiitos otteluohjelman. Kahdeksatta sijaa, eli viimeistä pudotuspelipaikkaa WP 35 saa viikonlopun kahteen otteluun vieraakseen Kämärille juuri LRK:n ja seitsemäntenä olevan OLS:n, joka on pisteen edellä keskisavolaisisia.

Pudotuspeliviivan alla kärkkyvä Botnia kohtaa myös pohjoisen joukkueet Oulunkylässä, joten sauma jatkopeleihin on myös helsinkiläisillä.

Lisäksi Porvoon Akilles voi vielä nousta runkosarjan voittoon, sillä se on neljän pisteen päässä Lappeenrannan Veiterästä. Mikäli Akilles lyö sekä Veiterän ja JPS:n, ovat porvoolaiset tasoissa Veiterän kanssa. Tasapisteissä ratkaisevat keskinäisten otteluiden pisteet, ja kauden aiemmassa kohtaamisessa Veiterä ja Akilles päätyivät tasatulokseen.

Näin pelattiin

LRK–Kampparit

Maalit: 54. Pekka Hiltunen 1–0rl, 70. Iisakki Kaivola (Eetu Karhunen) 1–1, 77. Santeri Laitinen (Ilja Sokolov) 1–2, 89. Eetu Karhunen (Kimmo Huotelin) 1–3, 90+2. Kaivola (Laitinen) 1–4.

Jäähyt: LRK 4x10 min, Kampparit 1x10 min.

Erotuomarit: Keijo Hyvärinen (Jyrki Rekilä, Keijo Siniaalto)

Yleisöä: 106