Kähärä perushypyillä finaalin neljänneksi — Etelätalo viimeisellään yli Dohan MM-rajan

Kähärä oli tyytyväinen sijoitukseen, muttei hyppyihinsä.

Mikko Lieri / AOP

Lassi Etelätalosta tuli Lappeenrannassa neljäs suomalainen keihäsmies
Lassi Etelätalosta tuli Lappeenrannassa neljäs suomalainen keihäsmies

Jessica Kähärän Lappeenrannan Kalevan kisaviikonloppu päättyi kolmiloikan neljänteen sijaan. Mikkelin Kilpa-Veikkojen 18-vuotias urheilija oli tyytyväinen sijoitukseen, muttei hyppyihinsä.

— Ensimmäinen oli ihan hyvä hyppy ja antoi lupauksia paremmasta. Aika perushyppäämistä oli kuitenkin taas. Nelossija oli aika lailla maksimi, mihin oli mahdollisuuksia, lukemat 12,90 loikkinut ja 64 senttiä hopea- ja pronssinaisista jäänyt Kähärä huomautti.

Kähärän loppukauteen mahtuu vielä hyviä kisoja. Tavoitteena on pääsy Ruotsi-ottelun korkeuteen ja lisäksi ohjelmassa on muun muassa kahden viikon kuluttua Norjassa kilpailtava pohjoismainen maaottelu ja neljän viikon kuluttua käytävät oman ikäluokan SM-kilpailut.

— Aidat otetaan mukaan lajiohjelmaan korkeuden ja loikan lisäksi. Pituutta en varmaankaan enää hyppää, sillä alkukesästä se rasitti selkää, Kähärä selvitti.

Toivotaan, että paranee, mutta tällaisia kausia aina välillä sattuu. — Jessica Kähärä

Kähärälle kausi ei ole ollut tuloksellisesti toivotunlainen, mutta uskoa tulosten parantumiseen kuitenkin on.

— Toivotaan, että paranee, mutta tällaisia kausia aina välillä sattuu.

Etelätalo rikkoi MM-rajan

Joensuun Katajan Lassi Etelätalosta tuli Lappeenrannassa neljäs suomalainen keihäsmies, joka on ylittänyt tänä kesänä Dohan MM-kisojen tulosrajan 83,00.

Etelätalo paiskasi kilpailun viimeisenä heittäjänä Suomen mestariksi lukemin 84,11 ohittaen viidennellä kierroksella lukemat 82,57 heittäneen Pielaveden Sammon Antti Ruuskasen.

Viimeksi Etelätalo on heittänyt pidemmälle parhaana vuotenaan 2014, jolloin saman vuoden EM-nelonen heitti lukemat 84,98.

MM-kisoihin jo valittu Orimattilan Jymyn Kristiina Mäkelä palasi pitkän harjoitustauon jälkeen kilpailuihin Lappeenrannan kolmiloikkakilpailussa.

Mäkelä loikki hyvissä myötätuulissa kauden kotimaisen kärkituloksen 14,15. Pisimmässä voittohypyssä 14,19 myötätuulta oli peräti 4,8 metriä sekunnissa.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Elmo Lakka vei 110 metrin aitajuoksukultaa suvereeniin tapaan lukemin 13,70. Alkuerissä Lakka paineli ajan 13,57.