Mikkeli-juoksussa mukana myös Annemari Kiekara — Katso uudistunut reittikartta

Mikkeli-juoksu kirmataan 17. kerran keskusta-alueen läheisyydessä.

Mari Koukkula

Perinteistä Mikkeli-juoksua on juostu säässä kuin säässä. 
Perinteistä Mikkeli-juoksua on juostu säässä kuin säässä. 

Mikkeli-juoksu juostaan lauantaina uudistetulla reitillä Mikkelin kauneimpien maisemien äärellä, enimmillään parin kilometrin päässä keskustasta.

Suomen menestyneimpiin kestävyys- ja maastojuoksijoihin lukeutuva Annemari Kiekara tulee vauhdittamaan Mikkeli-juoksua. Hänellä on tavoitteenaan juosta Marksin kierros eli puolimaraton aikaan 1.17—1.18.

— Tämä on sopiva välitavoite ja palvelee suunnitelmaani voittaa 30:s SM-mitalini Lappeenrannan Kalevan kisojen 10 000 metrillä, toteaa Kiekara.

Juoksun järjestelytoimikunnan ja Mikkelin Kilpa-Veikkojen puheenjohtaja Juha Putkonen kertoo, että ennakkoilmoittautumisia on jo tullut erittäin hyvin.

— Odotamme juoksuun yli 500 osallistujaa. Ilmoittautua voi vielä netissä ja myöskin kisapäivänä kilpailukansliassa.

Jokaiselle oma matka

Juoksutapahtumassa löytyy erilaisia vaihtoehtoisia juoksumatkoja, sillä mukana ovat kaikki perinteiset matkat vartista aina täyteen maratoniin. Lisäksi Mikkeli-juoksussa on myös kuntoilua aloittaville oma hieman lyhempi juoksumatka, Päämajan pyrähdys, joka sopii myös perheen pienimmille kuntoilijoille.

Kilpailukeskus sijaitsee aivan kaupungin keskustassa Urheilupuistossa. Kilpailutoimisto on Etelä-Savon ammattiopistolla Otavankadulla. Toimisto on avoinna lauantaina välillä 8—19. Kisaruokala sijaitsee samassa rakennuksessa kilpailutoimiston kanssa.

Perusreittinä kaikilla matkoilla on 10,55 kilometrin lenkki, joka kierretään maratonilla neljästi, puolimaratonilla kahteen kertaan ja varttimaratonilla kerran. Päämajan pyrähdyksellä matkana on 4,5 kilometriä.

— Tule mukaan hienoon tapahtumaan ja ota kaverisi mukaan! Kannusta myös aloittelijoita nauttimaan Mikkelin kauniista maisemista ja hyvähenkisestä tapahtumasta, Mikkeli-juoksun tiedotteessa todetaan.

Mikkeli-juoksun maraton, puolimaraton ja Kaihun vartti starttaavat lauantaina kello 12, ja Päämajan pyrähdys kello 12.15 Urheilupuistosta.

Mikkeli-juoksun reittikartta 2019.
Mikkeli-juoksun reittikartta 2019.

Mikkeli-juoksu 6.7.

Aikataulu:

8.00 Kilpailutoimisto aukeaa

11.50 Lähtöön ryhmittyminen

12.00 Mikkeli-maratonin, Marskin kierroksen ja Kaihun vartin lähtö

12.15 Päämajan pyrähdyksen lähtö

19.00 Kilpailutoimisto suljetaan

Tarkempaa tietoa ja ilmoittautuminen https://www.mikkelinklassikot.fi/mikkeli-juoksu/