Jasmin Kähärä osuutensa nopein Suomen cupin viestihiihdossa

Mikkelin Hiihtäjät naisten viestin yhdeksäs, Ikaalisten Urheilijat voitti.

AOP / Hannu Luostarinen

Jasmin Kähärä piti parasta vauhtia SM-viestien avausosuudella.
Jasmin Kähärä piti parasta vauhtia SM-viestien avausosuudella.

Mikkelin Hiihtäjien Jasmin Kähärä luisteli upeaa vauhtia lauantaina Aavasaksan vaaralla hiihdon Suomen cupin viimeisessä viestiosakilpailussa. Kähärä toi Mikkelin Hiihtäjät kärjessä vaihtoon viestin aloitusosuudelta.

— Tosi kivasti meni - voisi sanoa, että suunnitelman mukaan. Heitin eilen vitsillä, että tulen kärjessä, mutta en oikeasti olisi uskonut sitä, Kähärä hymyili.

Vaaramaiseman raskaat nousut olivat mikkeliläisen mieleen. Myös kalustovalinta onnistui.

— Tässä oli paljon kuokkanousua, mikä sopi minulle. Tällaisissa maastoissa toivoisi olevan enemmänkin kisoja, Vuokatin vaaran kupeessa lukiota käyvä Kähärä sanoi.

Naisten viestissä hiihdettiin kolme 5 kilometrin osuutta vapaalla hiihtotavalla. Kähärän jälkeen mikkeliläisten viestiä vei Saana Lahdelma, joka vaihtoi 13:ntena. Noora Tivinen toi joukkueen maaliin yhdeksäntenä.

— Kyllä me tyytyväisiä ollaan. Aina kun hiihtää kymppisakkiin viestissä, niin onhan se ihan hyvä taso, Kähärä totesi.

Pärmäkoski oli päivän nopein

Naisten viestin voitti Ikaalisten Urheilijat Krista Pärmäkosken johdolla. Laura Mononen ankkuroi Hämeenlinnan Hiihtoseuran toiseksi. Niukasti loppukirin Monoselle hävinnyt Anne Kyllönen toi Kainuun Hiihtoseuran kolmanneksi.

Pärmäkoski oli ylivoimaisesti päivän nopein nainen ajalla 11.43. Jasmin Kähärä jäi Suomen ykkösnaiselle 55 sekuntia.

— Onhan keulaan vielä matkaa, mutta luotan siihen, että kun vuosi kerrallaan teen töitä, niin muutaman vuoden päästä ero on jo paljon pienempi, kisakautensa lauantaihin päättänyt Kähärä tuumasi.

Hämeenlinnan Hiihtoseura voitti naisten viestihiihdon kokonaiscupin, jossa kilpailtiin talven aikana viisi osakilpailua. Mikkelin Hiihtäjät oli myös kokonaispisteissä yhdeksäs.

Puijo miesten paras

Miesten Suomen cupin viestin Aavasaksan rankoissa maastoissa voitti Puijon Hiihtoseura. Joukkueessa hiihtivät Lauri Gummerus, Iivo Niskanen ja Perttu Hyvärinen. Toiseksi ylsi Pohti Skiteam ja kolmanneksi Jämin Jänne. Puijo oli myös kokonaisviesticupin ykkönen.

Mikkelin Hiihtäjien miesten joukkue ei ollut mukana talven viimeisessä osakilpailussa. Mikkelin sija miesten kokonaiscupissa oli 17:s.

Uusimmat uutiset