Jukurien paukut eivät riittäneet Kärppiä vastaan — Zach Budish: annoimme kaikkemme, mutta meidän peli jäi vähän vajaaksi

Oulun Kärppien tappioputki katkesi Mikkelissä.

Vesa Vuorela

Jukurien Julius Vähätalo oli lähellä, mutta niin kaukana iskeä kiekon maaliin. Kärpät ehti siivota tilanteen väljemmille vesille.
Jukurien Julius Vähätalo oli lähellä, mutta niin kaukana iskeä kiekon maaliin. Kärpät ehti siivota tilanteen väljemmille vesille.

Oulun Kärpät sai tappioputkensa katki Mikkelin Jukurien kustannuksella Kalevankankaan jäähallissa 1—2 (0—1, 0—0, 1—1) -lukemin. Jukurit vastasi ensimmäisessä ja kolmannessa erässä hyvin sarjakärjen peliin.

— Poikkeuksellisen iso voitto. Kun tulee neljän ottelun tappioputki, niin vaikka kuinka yritetään että se ei vaikuta mihinkään, niin kaikki me tiedetään, että se vaikuttaa. Meillekin meinasi tulla se kuuluisa aasinlakki päähän tuohon lopussa, totesi Kärppien valmentaja Mikko Manner.

Ottelu ratkaisumaaliksi jäi Kärppien Ville Leskisen tekemä 2—0-maali, josta jäi kotijoukkueelle jossiteltavaa. Maali syntyi Jukurien päähän viedyn aloituksen jälkeen.

— Harmittaa, että siinä vihellettiin pitkä kiekko, mikä ei ollut pitkä kiekko. Molemmat pelasivat kiekkoa, totesi Jukurien valmentaja Risto Dufva.

Ottelun avauserä oli tasainen hienon joulukuun pelanneen Jukurien sekä sarjan kärkipaikoilla keikkuvan Kärppien välillä.

Erän ainoasta maalista vastasi Kärppien Charles Bernard, joka kiersi Jukurien puolustuksen ja laukoi kiekon ohi Sami Rajaniemen.

Jukurien paras tasoituspaikka oli kultakypärä Zach Budishilla, joka oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja pääsi nokikkain Kärppä-vahti Jussi Rynnäksen kanssa.

Kärpät otti pelin haltuun toisessa erässä

Toisessa erässä oululaiset laittoivat luistinta liukkaammin liikkeelle ja saivat samalla ottelun haltuunsa. Jukurit pääsi kiekkoon vain satunnaisten kiekonriistojen kautta.

Kärpät oli toisessa erässä niin suvereeni kuin erässä voi olla tekemättä maalia. Kärppien Rynnäs joutui torjuntatöihin vain kolme kertaa vaikka Jukurit pääsi kahdesti ylivoimalle.

Jukurit joutui vielä kolmanteen erään alivoimalla, sillä Markku Flinck siirtyi istumaan toisen erän loppuun joukkuerangaistusta kahdesta väärästä aloituksesta peräkkäin.

Viimeisessä erässä Jukurit sai tälleen hyvin tilanteita Kärppien maalille. Rynnäksen nollan rikkoi lopulta Budish joka iski kavennuksen maalin edustalta ilmasta, kun Jukurit pelasi ilman maalivahtia.

— Jos tässä on liigan kärjen ja hännän ero, niin sitten se saa olla tuo. Joukkueelta upea suoritus, sillä meillä oli kolmen päivän reissu takana, Dufva totesi.

Budish toivoo Jukurien vireen kestävän

Budish harmitteli, että kotijoukkue ei pystynyt viemään ottelua jatkoajalle.

— Annoimme kaikkemme, mutta meidän peli jäi vähän vajaaksi. Meillä oli saman verran maalipaikkoja, mutta he käyttivät ne paremmin.

Jukurien kultakypärä Budish on löytänyt tasaisen maalivireen, mutta hän toteaa koko joukkueen pelin parantuneen joulukuun aikana. Hän uskoo että hyvä vire kantaa loppukauden ajan.

— Olemme löytäneet toimivat ketjut, maalivahdit pelaavat hyvin ja meidän ylivoimakin toimii nyt paremmin.

Amerikkalainen toteaa että Jukureilla riittää petrattavaa, varsinkin hyökkäyspäässä.

— Yksi asia mikä meidän pitää tehdä paremmin koko joukkueena, on päästä maalivahdin eteen. Suuri osa maaleista tällä tasolla tehdään irtokiekoista tai ripareista. Meidän täytyy olla parempia niissä tilanteissa.

Liigan lyhyen joulutauon takia Budish ei päässyt tällä kertaa kotikonnuilleen Minnesotaan. Sen sijaan hän nautti kolmen päivän lomasta Tanskassa.

— Yksi parhaista ystävistäni Jake Hansen pelaa Kööpenhaminassa. Kävin vierailulla hänen luonaan ja näin yhden hänen pelinsä. Oli kivaa päästä vähäksi aikaa eroon jääkiekosta ja nähdä tuttu kaveri.

Näin pelattiin

1. erä: 5.24 Charles Bertrand (Mikael Ruohomaa) 0—1.
Jäähyt: 1.05 Teemu Suhonen J 2 min.

2. erä: maaliton.
Jäähyt: 24.29 Turo Asplund J 2 min, 33.47 Joona Huttula K 2 min, 36.37 Miska Humaloja K 2 min, 39.54 joukkuerangaistus J 2 min.

3. erä: 46.49 Ville Leskinen (Nicklas Lasu, Saku Mäenalanen) 0—2, 57.54 Zach Budish (Asplund) 1—2im.
Jäähyt: ei jäähyjä.

Jäähyt yhteensä: Jukurit 3x2 min=6 min, Kärpät 2x2 min=4 min.
Maalivahtien torjunnat: Sami Rajaniemi Jukurit 5+9+8=22 (pois 56.21—57.54, 59.15—60.00), Jussi Rynnäs Kärpät 5+3+8=16.
Erotuomarit: Aaro Brännare, Jari-Pekka Pajula (Jere Koskela, Hannu Sormunen).
Yleisöä: 3 440.