Saana Lahdelmalle hyvä startti ampumahiihtokauteen Kontiolahdella – Viides ja kuudes sija GP-kilpailuista

Mikkelin Hiihtäjien ampumahiihtäjä kilpailee ensimmäistä kauttaan yleisessä sarjassa.

Petteri Lahdelma

Saana Lahdelma oli tyytyväinen viikonlopun ammuntaan.
Saana Lahdelma oli tyytyväinen viikonlopun ammuntaan.

Mikkelin Hiihtäjien Saana Lahdelma aloitti hyvin ampumahiihtokauden. Yleisessä sarjassa ensimmäistä kauttaan kilpaileva Lahdelma otti kaksi kärkipään sijoitusta Kontiolahden GP-kilpailuissa.

Kontiolahden kilpailut toimivat katsastuksena maailmancupin avaukseen ja tammikuun IBU-cupiin, joten paikalla oli kansallinen kärki Mari Ederiä ja Tero Seppälää lukuun ottamatta.

Lahdelma sijoittui lauantain pikakilpailussa kuudenneksi ammuttuaan yhden sakon pystypaikalta. Eroa voittaja Suvi Minkkiseen tuli minuutti ja 23 sekuntia.

– Lauantai oli kyllä todella onnistunut. Ammunnat oli tarkat ja nopeat ja suksellakin kulki oikein hyvin. Oli hieno tunne onnistua kovassa kilpailussa, Lahdelma sanoi.

Sunnuntain normaalimatkalla Lahdelma oli viides kolme minuuttia ja 37 sekuntia jälleen voittaneen Joutsan Pommia edustavan Minkkisen perässä. Sakkoja kertyi kaksi.

– Sunnuntaina ei fyysinen vire ollut yhtä hyvä kuin lauantaina ja suksikaan ei ollut hyvä, joten hiihto ei tyydyttänyt kyllä yhtään. Ammunta oli taas hyvää ja normaalimatkan kilpailussa se on tietysti aina iso osa suoritusta ja sitä kautta nimi tuloslistalla yllättävän korkealla, totesi Lahdelma.