Jessica Kähärälle aikuisten ensimmäinen SM-mitali Kalevan kisoissa — "Nyt on todella hyvät fiilikset"

Mikkelin Kilpa-Veikkojen Jessica Kähärälle Kalevan kisojen pituuspronssia.

Sakari Kekki

Kilpa-Veikkojen Jessica Kähärä jäi omasta ennätyksestään vain sentin.
Kilpa-Veikkojen Jessica Kähärä jäi omasta ennätyksestään vain sentin.

Mikkelin Kilpa-Veikkojen Jessica Kähärä nappasi lukuisten nuorten SM-mitalien jatkoksi ensimmäisen aikuisten SM-mitalinsa Jyväskylän Kalevan kisoissa perjantaina.

Alkuun oli väsynyttä, mutta kahdella viimeisellä sain paremman vireen hyppyihin. — Jessica Kähärä

Kähärä ponnisti pituuden pronssia lukemin 6,11 jääden omasta ennätyksestään vain sentin. Voittoon hyppäsi huiman ennätysparannuksen tehnyt Kira Kytölä tuloksella 6,42 ja hopealle Taika Koilahti lukemin 6,13.

— Nyt on todella hyvät fiilikset. Alkuun oli väsynyttä, mutta kahdella viimeisellä sain paremman vireen hyppyihin. Viides yliastuttu hyppy oli myös hyvä, Kähärä kertasi.

Kähärä hallitsee seivästä lukuun ottamatta kaikki hyppylajit voittaen kaksi viikkoa sitten 17-vuotiaiden EM-mitalit korkeudesta ja kolmiloikasta.

— Pituutta en juurikaan ole harjoitellut. Korkeuteen en nyt välttämättä mitali mielessä lähde, vaan taistelemaan väsyneillä jaloilla. Aika paljon on ollut nyt matkusteluakin viime aikoina.

Hokkanen loikki loppukilpailuun

Kangasniemen Kalskeen Johanna Hokkanen loikki viimeisenä kolmiloikan loppukilpailuun. Hokkanen venytti viimeisellään 12,24, mutta ensimmäisen kierroksen 12,18 olisi myös riittänyt.

— Saihan siinä vähän jännittää. Merkki oli ekoissa liian kaukana ja viimeinen askel tuli pitkänä. Viimeinen hyppy oli jo sinne päin.

Hokkanen on hypännyt tasaisesti kaikki kauden aikaisemmat kisansa 11 sentin sisään väliin 12,29-12,40.

— Piikkiä tuloksiin kaipaisin. Finaalissa tavoite on ainakin saada kuusi hyppyä ja päästä kahdeksan parhaan joukkoon, Hokkanen ennakoi.

Kilpa-Veikkojen Lotta Kirvesmies hyppäsi vasta toisen kisansa sitten kesäkuun alun. Tulos 12,00 riitti sijaan 13.

— Nilkassa on ollut jotain häikkää. Jonkin sortin loikkia olen pystynyt tässä välissäkin tekemään, mutta en yhtään täysitehoista hyppyä, loikkakautensa Jyväskylään päättänyt Kirvesmies taustoitti.

Miettinen viides, Rummukainen karsiutui

Ristiinan Urheilijoiden Mikko Rummukainen karsiutui pituuden finaalista. Rummukainen hyppäsi parhaallaan 6,83 ja oli karsinnan 19:s.

— Tämä oli vasta kauden toinen kisa eikä hermotus ole vielä valmiina täyden vauhdin hyppyihin. Viimeisessä hypyssä alkoi tuntua siltä miltä pitäisi.

— Viime vuoden Kalevan kisoissa meni takareisi ja talven aikana parannettiin sinne liikkuvuutta ja lisättiin voimaa. Kesäkuun alussa polvitaipeesta jänne kuitenkin kipeytyi ja kisakauden aloitus viivästyi, Lapinlahden Motonet GP:ssä viikon kuluttua kauttaan jatkava Rummukainen kertoi.

Jäppilästä lähtöisin oleva HKV:n Suvi Miettinen juoksi viidenneksi 10 000 metrillä ajalla 36.46,24. Kalevan kisoissa Miettinen on sijoittunut paremmin vain kerran aiemmin ollessaan neljäs 11 vuotta sitten 5000 metrillä.

LUM:ia edustava hirvensalmelaislähtöinen Iitu Sutela otteli ehjän seitsenottelusarjan keräten 4420 pistettä. Loppusijoitus oli 18:s.