Vaikea laji ei pelota Mikkelin tyttöjä — Viime vuonna perustettu Voimisteluseura Sirius hakee valmennukseen lisäoppia Pietarista

Voimisteluseura Sirius sai Etelä-Savon Liikunnan kautta kaksi työharjoittelijaa pietarilaisyliopistosta.

Mari Koukkula

Silja Kallioinen ja muut Siriuksen tytöt saivat maanantaina oppia Viktoriya Pereverzevalta ja Marina Misnikovalta.
Silja Kallioinen ja muut Siriuksen tytöt saivat maanantaina oppia Viktoriya Pereverzevalta ja Marina Misnikovalta.

Puolitoista vuotta sitten perustettu mikkeliläinen Voimisteluseura Sirius on saanut lentävän lähdön. Ensimmäisellä kevätkaudella toiminnassa mukana oli 40 lasta, nyt seurassa harjoittelee jo 120 lasta ja nuorta.


Seuran päälaji on rytminen voimistelu — jota ei ennen Siriuksen perustamista ollut Mikkelissä lainkaan tarjolla. Seuran voimistelijoista jo 25 kilpailee rytmisen voimistelun valtakunnallisissa sarjoissa.


— Kysyntä on yllättänyt meidät täysin, kertoo seuran puheenjohtaja Reetta Häkkinen.

Valmennukseen lisäeväitä


Valmennusta pyritään seurassa kehittämään jatkuvasti. Uusin askel on Etelä-Savon Liikunnan (ESLi) avulla toteutettava Pietari-yhteistyö. Sen myötä Siriuksessa on työharjoittelussa kahden seuraavan viikon ajan kaksi Pietarin Lesgaftin urheiluyliopiston opiskelijaa, Viktoriya Pereverzeva ja Marina Misnikova.


Ennen työharjoittelujaksoa Siriuksen projektiin kuului myös tutustumismatka Lesgaftin valmennusyliopistoon ja lasten valmennuskeskukseen.


Pietari-projektin tavoitteena on nostaa pitkäjänteisesti seuravalmennuksen tasoa ja varmistaa turvallinen ja etenevä harjoittelu eri ikävaiheissa ja taitotasoilla.

Takana kilpaura

Parikymppiset Pereverzeva ja Misnikova ovat itse jo päättäneet kilpauransa. He opiskelevat yliopistossa neljännellä vuosikurssilla ja tähtäävät ammattivalmentajiksi.


Molemmat ovat ehtineet työskennellä valmentajina opintojensa ohella. Heillä on kokemusta eri ikäryhmistä 3—5-vuotiaista lähtien. Pereverzevan erikoisalaa on liikkuvuusharjoittelu.


Naiset kertovat olevansa innokkaita tutustumaan suomalaiseen rytmiseen voimisteluun ja välittämään Siriuksen tytöille omaa tietotaitoaan.


Siriuksen rytmisen voimistelun valmentaja Salla Huittinen seuraa työharjoittelijoita jakson ajan. He ovat mukana seuran arkiharjoittelussa sekä viikonloppuleirillä.


— Lasten kanssa toimii kehonkieli, vaikka yhteistä kieltä ei välttämättä ole, Häkkinen toteaa.


Pereverzeva ja Misnikova osallistuvat myös muun muassa seuran valmennuksen suunnitteluun.

Tähtäimessä muutkin seurat

Myös Etelä-Savon Liikunnalle Siriuksen Pietari-projekti on uudenlainen askel. ESLi on jo pitkään tehnyt yhteistyötä Pietarin Urheilukomitean kanssa, mutta nyt allekirjoitettu sopimus Lesgaften yliopiston kanssa on uutta.


Tavoitteena on laajentaa toimintaa Siriuksen lisäksi myös muihin lajeihin ja seuroihin, kertovat ESLin aluejohtaja Heino Lipsanen ja lähialueyhteistyöstä vastaava Violetta Silivannenko.


Voimisteluseura Sirius ry


Aloitti toimintansa Mikkelissä tammikuussa 2016.
Lajeina rytminen voimistelu, joukkuevoimistelu ja akrobatiavoimistelu.
Harrastajia 120, ikähaitari 3—12 vuotta. 10 eri harjoitusryhmää.
Harjoitukset pidetään pääasiassa Suomen nuoriso-opistolla Paukkulassa.
Seuran joulunäytös Kaunotar ja hirviö esitetään Paukkulan Artium-salissa 10. joulukuuta kello 15 ja 17.30.

Luetuimmat