Tuomas ja Aapo Teitti mitaleille squashin SM-kisoissa

Aapo Randelinin, Viivi Paksun ja Valtteri Raution hyvät otteet eivät tällä kertaa riittäneet palkinnoille.

Erno Teitti

Tuomas ja Aapo Teitti voittivat ensimmäiset henkilökohtaiset SM-mitalinsa. Aapo Randelinia ja Viivi Paksua ei hyvistä esityksistä huolimatta palkittu mitaleilla.
Tuomas ja Aapo Teitti voittivat ensimmäiset henkilökohtaiset SM-mitalinsa. Aapo Randelinia ja Viivi Paksua ei hyvistä esityksistä huolimatta palkittu mitaleilla.

Mikkelin Squashin Tuomas Teitti voitti kultaa ja Aapo Teitti pronssia squashin Suomen mestaruuskilpailuissa viikonloppuna Helsingin Talissa.

P11-sarjassa pelannut Tuomas Teitti osallistui ensimmäisiin SM-kisoihin ja voitti kolme otteluaan 3-0. Selvät voitot kertovat Tuomas Teitin olevan sarjassaan melko paljon muita edellä ja kehitysnäkymät jatkossa ovat siltä osin hyvät.

Aapo Teitti voitti hänkin ensimmäinen henkilökohtaisen SM-mitalinsa tiukkojen pelien jälkeen. Hän hävisi P15-sarjan alkulohkon ensimmäisen ottelunsa sarjan voittaneelle Aapo Ahoselle 0–3 pitkien pallorallien jälkeen.

Toisessa pelissään Aapo Teitti kaatoi Kyproksen ja Suomen kansalaisuuden omaavana Raphael Orphanoun kisojen pisimmässä pelissä 3-2 ja eteni näin pronssipeliin, jossa voitti Kouvolan Toni Tossavaisen 3-1.

Muista MiSq:n edustajista Aapo Randelin oli P17-sarjan viides, Viivi Paksu T15-sarjan seitsemäs ja Valtteri Rautio P13-sarjan yhdeksäs.

Randelinin tie mitalipeleihin katkesi 2–3-tappioon Onni Niskalalle. Jatko-ottelut olivat nekin tiukkoja viisieräisiä, joista Randelin otti voiton ja hävisi toisen.

Paksun kohtaloksi koituivat alkulohkon tappiot sarjan voittaneelle Roosa Joutsille ja niukasti myös tutulle kilpakumppanille Lotta Toivaselle. Sijoista 7.–9. Paksu voitti molemmat ottelunsa.

Rautiolle SM-kisat olivat Tuomas Teitin tapaan ensimmäiset. Ennakkoluulottomasti pelannut Rautio kärsi tappion avauspelissään ja voitti sen jälkeen kaksi ottelua.

Kaikkiaan SM-kisoihin otti osaa kuutisenkymmentä nuorta pelaajaa.