Jukurit putosi Lukon kyydistä – "Ihan ei vauhti riittänyt"

Mikkeliläisten voittoputken katkeaminen sinetöityi käytännössä jo avauserässä.

Kimmo Mäkeläinen

Jukurien maalissa aloittaneen Eetu Randelinin tehtävä oli epäkiitollinen. Lukko iski avauserässä kiekon neljästi ohi nuoren maalivahdin.
Jukurien maalissa aloittaneen Eetu Randelinin tehtävä oli epäkiitollinen. Lukko iski avauserässä kiekon neljästi ohi nuoren maalivahdin.

Erinomaiseen pelivireeseen päässyt Jukurit pudotettiin lauantaina Raumalla tylysti jään pintaan, kun SM-liigan kärkijoukkueisiin kuuluva kotijoukkue Lukko latoi tauluun tylyt 6–3 (4–0, 0–2, 2–1) loppunumerot. Käytännössä peli oli taputeltu jo avauserässä kaksi edellistä otteluaan hävinneen kotijoukkueen pelattua taas omalle tasolleen.

– Lukko asetti meille kovan vaateen peliin ja tällä kertaa siihen ei pysytty vastaamaan. Ihan ei vauhti riittänyt, vaan me olimme koko ajan askeleen perässä, Jukurien vastuuvalmentaja Marko Kauppinen tiivisti.

Jukurit yritti päästä peliin kiinni vaihtamalla avauserän jälkeen maalivahtia. Sami Rajaniemen tulo maalille haparoineen Eetu Randelinin tilalle oli vaikutukseltaan kuitenkin lähinnä kosmeettinen.

Jukurit viimeisteli tehokkaasti

Mikkeliläiset toki onnistuivat viemään toisen erän numerollisesti nimiinsä, mutta siihen vaikutti enemmänkin Jukurien tehokas viimeistely kuin Lukon hiipuminen.

– Ei me tosiaan oltu toisessakaan erässä huonoja, mutta ei oltu kuitenkaan riittävän tuloksekkaita. Jukurit kävi sen sijaan näyttämässä, miten maalit tehdään, Lukon Pekka Virta selvitti.

Jukurien maaleista vastasivat Jesper Piitulainen ja Axel Rindell. Viimemainitun viimeistelemä 4-2 maali oli sikäli erikoinen, että se oli kuluvalla kaudella vasta kolmas Lukon maaliin mennyt ylivoimaosuma.

Tappiosta huolimatta hyvä mittari

Jukurien kolmannen maalin viimeisteli Joachim Rohdin, kun peliä oli jäljellä enää vajaat kaksi minuuttia. Tilanne oli siinä vaiheessa 5–3, mutta Aleksi Saarelan kuitti tuli jo vajaata minuuttia myöhemmin.

– Meillä oli kolme hyvää peliä alla ja joukkue sai niistä selvästi uskoa ja itseluottamusta. Lukko on kuitenkin yksi liigan ehdottomista kärkipään joukkueista ja sitä emme enää pystyneet haastamaan, Marko Kauppinen myönsi.

– Meille tämäkin ottelu oli tappiosta huolimatta kuitenkin hyvä mittari siihen, miten pistää kasvaa niin joukkueena kuin yksilöinäkin, mietti Kauppinen.

Piitulainen oli näkyvin

Lukko oli hävinnyt kaksi edellistä otteluaan ja Pekka Virran mukaan lauantainen peli oli raumalaisille ensisijaisesti hyvä painetesti.

– Jukurit luisteli hyvin ja piti kiekkoa, mutta siitä testistä selvittiin lopulta kunnialla. Täytyy sanoa, että nyt olen joukkueestani erittäin ylpeä, Virta tiivisti.

Jukurien selkeästi näkyvin pelaaja Raumalla oli kaikki tilanteet loppuun asti pelannut ex-Lukko Jesper Piitulainen, jonka pistesaldo oli 1+1. Tiedä sitä, jättivätkö aikanaan Raumalta tulleet potkut jotain hampaankoloon, mutta joka tapauksessa mies tuntuu viihtyvän erityisen hyvin Lukkoa vastaan.

Näin pelattiin

Lukko–Jukurit 6–3 (4–0, 0–2, 2–1)

1. erä: 2.10 Vili Saarijärvi (Linus Nyman, Toni Koivisto) 1–0, 4.46 Nyman (Lukas Klok, Miska Kukkonen) 2–0, 15.03 Anrei Hakulinen (Sebastian Repo, Saarijärvi) 3–0 av, 18.50 Pavol Skalicky (Hakulinen, Julius Mattila) 4–0 sr.

Jäähyt: 13.40 Eetu Koivistoinen L 2 min.

2. erä: 30.33 Jesper Piitulainen (Joachim Rohdin, Jakub Galvas) 4–1, 37.28 Axel Rindell (Henri Nikkanen) 4–2 yv.

Jäähyt: 21.47 Koivistoinen L 2 min, 25.00 Kristian Afanasjev J 2 min, 34.07 Mikko Petman L 2 min, 35.40 Afanasjev J 2 min, 37.25 Hakulinen L 2 min.

3. erä: 43.02 Koivisto (Nyman, Koivistoinen) 5–2, 58.05 Rohdin (Piitulainen) 5–3, 58.52 Aleksi Saarela (Daniel Audette, Repo) 6–3.

Jäähyt: 40.06 Rohdin J 2 min, 50.22 Mikko Kokkonen J 2 min, 50.35 Ville Hyvärinen J 2 min.

Jäähyt yhteensä: Lukko 4x2 min=8 min, Jukurit 5x2 min=10 min.

Maalivahtien torjunnat: Lassi Lehtinen Lukko 6+6+6=18, Eetu Randelin Jukurit 7+0+0=7 (vaihto 20.00), Sami Rajaniemi Jukurit 0+11+11=22.

Erotuomarit: Riku Brander, Juho Ylä-Rotiala (Nico Grundström, Jere Koskela)

Yleisöä: 2 021.