Jyräys jyräsi voittoon

Mikkelin torstain iltaravit tarjosivat taas hyvää urheilua, mutta juhannusrahaa oli totossa matalien kertoimien myötä jaossa vähän.

Satu PitkänenKujanpään
Jyräyksen polvisuojatkin olivat pudonneet matkan aikana vuohisiin. Ohjastaja
Ville Tonttilan mukaan se ei hyväravista hevosta haitannut lainkaan.
Kujanpään Jyräyksen polvisuojatkin olivat pudonneet matkan aikana vuohisiin. Ohjastaja Ville Tonttilan mukaan se ei hyväravista hevosta haitannut lainkaan.

Mikkelissä ravattiin juhannuksen aatonaattona vauhdikkaat iltaravit, vaikka samaan aikaan Pohjanmaalla Härmässä viriteltiin jo kolmipäiväisiä juhannuksen ravijuhlia. Illan Toto4-peli lähti käyntiin Herman Halmin voiton myötä. Hannu Torvisen ohjastama ja Emma Väreen valmentama ruuna otti johtopaikan heti lähtöauton irrottua 1600 metrin paalun kohdalla. Vauhti oli hurjaa koko ensimmäisen kierroksen, ja vaikka tahti hidastuikin loppua kohden, merkitään Herman Halmin ennätys nyt numeroin 12,2aly.

— Tänne Mikkeliin sopii, että jos keulaan päästään niin ajetaan kovaa. Ei ole sitten helppo tulla takaa, Torvinen huomautti.

Toisessa neloskohteessa mailin matkalla kohtasivat 23,0 ennätystä hitaammin ravanneet suomenhevoset. Johtoon kiihdytti Viriori, joka sai pian rinnalleen lähdön suosikin Kujanpään Jyräyksen. Ville Tonttila antoi Jyräykselle menoluvan viimeisessä kaarteessa, ja se karkasi selvään voittoon ennätyksellään 21,8aly.

— Hevonen alkoi jo takasuoralla pyytelemään, että saisiko mennä jo kovempaa. Luulen, että olisi ollut varaa kiristääkin, jos rinnalla olisi ollut joku, ohjastaja Ville Tonttila kertoi.

Kolmannessa T4-lähdössä voittajaohjastajan nimi oli jälleen Torvinen, mutta etunimi tällä kertaa Jukka. Voittajahevonen Ulk Delle Selvelle kovimman haasteen heitti Emma Väreen ajokki Leon Coger. Myös tässä lähdössä voittaja johti kilpailua lähdöstä maaliin, sekä paransi ennätystään kymmenyksellä.

— Se on aika nopsa auton takaa. Terveystilanne on nyt ollut parempi, valmentaja Juuso Holttinen selvitti Ulk Delle Selven toisen peräkkäisen voiton taustoja.

Suosikkipitoisen nelosrivin päätti kotiradan voitto. Brisenda oli saapunut Cartivet Meetingin karsintaan Heinävedeltä Teija Kettusen valmennustallista. Sami Vehviläinen luovi tamman piikkipaikalle auton takaa. Vaikka nyt juostava matka oli pidempi, myös tässä lähdössä voittaja piti sijoituksensa alusta aina loppuun asti. Toto4 palautti 62,73 euroa.

Cartivet Meetingin 10000 euron arvoinen ykköspalkinto ratkeaa kuukauden kuluttua finaalissa St Michel-raveissa.

Illan kaksoisvoittaja oli Tapio Perttunen, joka otti vähemmän ansainneiden suomenhevosten lähdöissä Kosen Kimalluksella ja Rantaniemelän Savulla. Myös Hannu Torvinen sai vyölleen kaksi "tolppaa" voittamalla päätöslähdön Stonecapes Respectillä.

SATU PITKÄNEN