MTV: Jukurien päävalmentaja Pekka Kangasalusta hermostui kurinpitoon

Kristian Tanuksen taklauksellaan tyrmännyt KooKoon Martin Berger selvisi ilman lisärangaistuksia. SM-liiga jakoi maanantaina kolme pelikieltoa.

Vesa Vuorela

Jukurien päävalmentaja Pekka Kangasalusta pettyi pahoin SM-liigan kurinpitoon.
Jukurien päävalmentaja Pekka Kangasalusta pettyi pahoin SM-liigan kurinpitoon.

Jukurien päävalmentaja Pekka Kangasalusta avasi sanaisen arkkunsa MTV:n haastattelussa. Kangasalusta on pettynyt SM-liigan kurinpitoon, joka päästi KooKoon puolustajan Martin Bergerin ilman lisärangaistuksia.

Berger taklasi viime perjantaina Jukurien Kristian Tanusta ja sai tilanteesta 5+20 minuutin pelirangaistuksen estämisestä. Tilanne ei kuitenkaan johtanut kurinpitokäsittelyyn. Tanus oli tilanteessa kiekoton pelaaja.

Mikä aivopieru tuo onkaan, että vedät kiekotonta yhtäkkiä vastapalloon. — Pekka Kangasalusta

— Tämä Tanuksen keissi oli ihan käsittämätön. Mikä aivopieru tuo onkaan, että vedät kiekotonta yhtäkkiä vastapalloon, Kangasalusta sanoi MTV Urheilulle.

MTV:n mukaan Tanuksen silmä muurautui umpeen taklauksen jälkeen. Tanus oli sivussa lauantaina, kun Jukurit voitti Sportin.

Kangasalustan mielestä tilanne olisi ollut kurinpitokäsittelyn arvoinen.

— Minun mielestäni tuo oli kaikista törkein. Kyseessä oli täysin kiekoton pelaaja ja tuollaisesta sai vain estämisjäähyn ja pelirangaistuksen, hän sanoo MTV:lle.

Kangasalusta perää kovempia rangaistuksia

Kangasalusta muistuttaa haastattelussa, että pahaan vammaan ei aina tarvita kovavauhtista taklausta. Vakavimmat loukkaantumiset ovat monesti tulleet mitättömistä tilanteista, Kangasalusta toteaa.

— Kulmassa seisten käytävästä kamppailutilanteesta, jossa jonkun kyynärpää kolahtelee päähän, voi tulla pahempi vaurio kuin ison jään taklauksesta.

Kangasalusta perää kovempia ja samanarvoisia rangaistuksia ja väläyttää törkytaklauksien kitkemiseksi sitäkin, että pelaajien palkasta otettaisiin jopa puolet pois.

Tukea asiantuntijalta

Viikonloppuna tapahtui useita muitakin tunteita nostattaneita tilanteita, joista SM-liiga lätki pelikieltoja. KooKoo selvisi säikähdyksellä myös lauantaina, kun Kim Strömbergin taklaus KalPan Aleksi Klemettiin ei johtanut jatkotoimiin.

Linjaus kirvoitti lausunnon myös MTV:lle asiaa kommentoineelta jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvoselta.

— Nämä kaksi tapausta olivat sellaisia, että pienillä muutoksilla, muutamilla senteillä kun tilanteet olisivat olleet toisenlaisia, ne olisivat olleet äärimmäisen vaarallisia, Sihvonen kommentoi sekä Strömbergin että Bergerin taklauksia.

Jussi Jokiselle pitkä panna

Viikonlopun tapahtumista pisimmän pelikiellon sai Jussi Jokinen. Kärppien laitahyökkääjä taklasi Jypin Jussi Nättistä päähän ja on pannassa seuraavat kahdeksan ottelua.

HPK:n puolustaja Arto Laatikainen taklasi päähän HIFK:n Micke-Max Åstenia ja on pelikiellossa kuusi ottelua. Näin ollen Laatikaista ei nähdä kaukalossa perjantaina, kun HPK vierailee Mikkelissä.

Tapparan Matias Lehtonen sai kahden ottelun pelikiellon taklattuaan Lukon Olli Vainiota selkään. Lehtonen oli lauantaina väliaikaisessa pelikiellossa ja sivussa myös tiistain Kärpät-ottelun, joten laitahyökkääjä on edustuskelpoinen perjantaina.