Abramov laukoi Jukureille vihdoin voiton – Venäläishyökkääjä näytti sen, miksi hän pelaa NHL:ssä

Abramov toi kaivattua taitoa Jukurien hyökkäyspäähän.

Vesa Vuorela

Ensimmäisen ottelunsa pelannut Vitali Abramov ratkaisi voiton Jukureille.
Ensimmäisen ottelunsa pelannut Vitali Abramov ratkaisi voiton Jukureille.

Kolme pistettä oli tarjolla, mutta Mikkelin Jukurien oli tyytyminen kahteen pisteeseen Porin Ässiä vastaan. Kauden ensimmäinen liigavoitto ratkesi mikkeliläisille jatkoerässä 3–2 (0–0, 1–0, 1–2) -lukemin. Jukurit sai sekunti ennen jatkoerän loppua rangaistuslaukauksen, kun Simon Stranskya rikottiin maalinedustalla. Jukurien Vitali Abramov onnistui yrityksessään ja toi mikkeliläisille helpottavat ensimmäiset pisteet.

Jukurien pelissä Ässiä vastaan oli jo paljon hyvää, mutta tällä kertaa kolmen pisteen peliesitys jäi reilun sekunnin verran vajaaksi. Jukurien kahden maalin johto valui hukkaan, kun Ässät tuli viimeisen puolentoista minuutin aikana tasoihin kuudella viittä vastaan pelatessa.

Ensin Otto Kivenmäki toi Ässät maalin päähän, kun ottelua oli jäljellä puolitoista minuuttia. Porilaiset pyörittävät lopun peliajan vimmatusti mikkeliläisten päädyssä. Sekunti ennen ottelun loppua Jukurien maalin edustalla iso kentällisen verran pelaajia ja maalissa oli ainakin Jukurien Ville Hyvärinen, mutta Ässien pelaajien mielestä myös kiekko. Pitkän videotarkastuksen jälkeen tuomarit hyväksyivät maalin.

– Ensimmäinen erä oli meidän hallussa ja sen jälkeen vastustajan hallussa. Päästettiin kaksi maalia kuudella viittä vastaan ja jatkoajalla tuollainen ratkaisu, niin tietysti siinä saadaan tunteissa laidasta laitaan mennä, kertoi Jukurien valmentaja Marko Kauppinen.

Abramov toi säpinää

En ole vielä ihan 100-prosenttisessa kunnossa, mutta pelaaminen tuntui hyvältä.

Abramov liittyi Jukurien vahvuuteen vasta keskiviikkona, mutta 22-vuotias Ottawa Senators -laina toi taitoa ja säpinää mikkeliläisten hyökkäykseen. Abramov pelasi samassa ketjussa Teemu Henritiuksen ja Joachim Rohdinin kanssa. Peliaikaa oli heti torstaina tarjolla paljon.

– Olen iloinen, että pystyin auttamaan joukkuetta. Olen katsonut pelejä, ja he eivät ole pelanneet huonosti alkukaudesta. Pidän pelaamisesta Liigassa. Peli oli hyvää ja kilpailullista totesi Abramov.

– En ole vielä ihan 100-prosenttisessa kunnossa, mutta pelaaminen tuntui hyvältä.

Vesa Vuorela

Mikko Kokkonen kaatoi Jouka Juholan rankkarin arvoisesti.
Mikko Kokkonen kaatoi Jouka Juholan rankkarin arvoisesti.

Avauserän jälkeen lukemat kirjattiin 0–0, vaikka Jukurit sai kertaalleen kiekon maalin. Julius Vähätalon osuma hylättiin maalivahdin häirintänä.

Avausjakson alkupuolisko oli täysin Jukurien hallinnassa ja kiekko pyöri pitkiä aikoja Ässien päädyssä. Osumia ei kuitenkaan nähty.

Vitali Abramov

Toinen erä oli porilaisten hallintaa, mutta maalinteosta vastasi Jukurit. Mikkeliläisten puolustajat kantoivat jälleen vastuuta maalinteossa, kun Aleksandr Jakovenkon laukaus upposi kaukaa Sami Aittokallion selän taakse.’

Ässät sai mahdollisuuden tasoittaa peli rangaistuslaukauksella, mutta hyvin onnistunut Sami Rajaniemi torjui Sebastian Wännströmin yrityksen.

Vesa Vuorela

Aleksandr Jakovenko teki Jukurien avausmaalin. Tässä hän puolustaa omaa maalia Joachim Rohdinin kanssa.
Aleksandr Jakovenko teki Jukurien avausmaalin. Tässä hän puolustaa omaa maalia Joachim Rohdinin kanssa.

Kolmannessa erässä Jukurit karkasi kahden maalin johtoon, kun Abramov veivasi kiekon läpi Ässien puolustuksen, ja näytti jo siltä, että Aittokallio onnistui pelastamaan joukkueensa takaiskulta. Venäläislaituri nappasi kuitenkin irtokiekon ja viimeisteli ensimmäisen Liigamaalinsa.

– Abramov näytti sen, miksi hän pelaa NHL:ssä. Joku syy sillekin on, tuumasi valmentaja Kauppinen venäläisen otteista.

Jukurit jatkaa otteluitaan lauantaina kotihallissa Kalevankankaalla HIFK:ta vastaan.

Näin pelattiin

Jukurit–Ässät 3–2 ja (0–0, 1–0, 1–2, 1–0)

1. erä: ei maaleja.

Jäähyt: 10.28 Roni Hirvonen Ä 2 min.

2. erä: 31.04 Aleksandr Jakovenko (Simon Stransky, Otto Mäkinen) 1–0.

Jäähyt: 22.05 Atte Mäkinen J 2 min., 36.50 Ässät rangaistuslaukaus ei maalia.

3. erä: 57.06 Vitali Abramov (Joachim Rohdin) 2–0, 58.47 Otto Kivenmäki (Andreas Borgman, Merkley) 2–1 im., 59.58 Jakob Stenqvist (Peter Tiivola, Kivenmäki) 2–2 im.

Jäähyt: 43.07 Atte Mäkinen J 2 min., 49.22 Jakovenko J 2 min., 53.38 Nick Merkley Ä 2 min.

Jatkoaika: 64.58 Abramov 3–2 rl.

Jäähyt yhteensä: Jukurit 3x2 min=6 min, Ässät 2x2 min=4 min.

Maalivahtien torjunnat: Sami Rajaniemi Jukurit 11+13+12+0=36, Sami Aittokallio Ässät 7+5+9+1=22, poissa 57.41–58.47 ja 59.03–59.58.

Erotuomarit: Aaro Brännare, Timo Ruuska (Henri Neva, Hannu Sormunen).

Yleisöä: 1 012.